Vesti

AIR FEST 2024. SE ODRŽAVA 14. I 15. JUNA, UZ ROKNEROL JE TU I VAŽNA PORUKA: ,,DIŠI ZA SEBE, JER DIŠEŠ ZA DRUGE“

today4. jun 2024.

Background

AIR FEST je za svoju eko rok priču, koja se ove godine dešava 14. i 15. juna, izabrao od početka sa dobrim razlogom Zabransku šumu nadomak grada Obrenovca.

Verujemo da muzički festivali nisu samo događaji, već mesta na kojima se srećemo iz tih – pravih razloga. Lepa sećanja su samo jedan od njih, ljubav za rokenrolom takođe, a svest o zdravoj životnoj sredini ono od čega ne odustajemo, iz godine u godinu.

AIR FEST je krenuo u muzičko ekološku priču pre 4. godine vođen idejom da je muzika jedan od najlepših načina komunikacije kako sa odraslima, tako i sa najmlađima, ali prvi korak moramo napraviti mi. Zato je ovogodišnji slogan ,,Diši za sebe, jer dišeš za druge”!

MUZIČKI PROGRAM AIR FEST – a

Muzički program AIR FEST – a ove godine je u znaku bendova koji su višegodišnji prijatelja festivala uz aktuelne regionalne zvezde domaće, ali i internacionalne muzičke scene sa koje nam direktno stiže autentična ličnost rock ’n’ roll – a od istorije do danas. Prvi put ćemo imati na bini i DJ gosta koji se uklapa savršeno u kontekst jednog eko – rok festivala!

Prvog dana, 14. Juna, ćemo imati priliku da čujemo srčani pank rok grupe Patent, garažne 16823, beogradski pop rok Dram, tradiciju rokenrol poezije, grupu K.K.N. i za sam kraj večeri rokenrol omaž sa gradskim integritetom – Dj Kedlavi.

Drugog dana AIR FEST – a, 15. juna sviraju bend Gluvo doba, lepota treš pank rokaBolesna Štenad, jedinstveni Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, reginalne zvezde indi – rok orijentaKOI KOI i Daniel Jeanrenaud, istinska legenda bluz i rokenrol sveta, ključna karika čuvenih The Kingsnakes – a, i to uz ritam podršku domaćih šoumena – Multietničke atrakcije.

FOTO: Promo materijal / Cover

 

EKOLOŠKI PROGRAM AIR FEST – a

Kao ekološki, a ne samo rok festival okupljamo oko sebe one jednako strastvene za muziku koliko i za životnu sredinu bez zagađenja i ponosni smo na činjenicu da svake godine uspevamo da prenesemo i znanje zahvaljujući vrhunskim stručnjacima iz oblasti zaštite vazduha i životne sredine.

Svaku našu ekološku priču otvaraju najmlađi i to na umetničko – aktivistički način, jer za zdrav vazduh se moraju izboriti i veliki i mali kojima sve naše ostaje i ono dobro i ono loše. Zato ove godine obrenovački osnovci na AIR FEST – u izvode predstavu ,,Oplaneti se” pod palicom pozorišne grupe ,,Hator”. Ovo je priča o uticaju globalnih ekoloških problema na živote dece u jednom naselju. Kroz svakodnevne događaje i situacije deca spoznaju koliko smo naudili sami sebi narušavajuci prirodnu ravnotežu, ali i koliko mi sami možemo da učinimo na očuvanju životne sredine upravo kostisteći dostignuća modernog sveta.

Osim ove poučne predstave ove godine je organizovan i konkurs na temu zaštite životne sredine i naše planete.

Drugog dana festivala, u subotu od 13 časova, Milenko Jovanović, diplomirani meteorolog, član stručnog tima Agencije za zaštitu životne sredine, načelnik Odeljenja za indikatore, izveštavanje i informacioni sistem odeljenja za kontrolu kvaliteta vazduha; koordinator uspostavljanja državnog monitoringa kvaliteta vazduha na 36 mernih stanica širom Srbije vodiže panel na temu trenutne situacije u vezi opšteg zagađenja vazduha i životne sredine u regionu.

FOTO: Promo materijal

AIR FEST je imao dosta uspeha u prikupljanju humanitarnih sredstava zahvaljujući velikom prijatelju festivala, ,,FRONERI” sladoledima, koji su već višegodišnji pokrovitelji naših humanitarnih akcija. Kupovinom sladoleda doniramo novac direktno deci koja su već u velikom broju prijavljena za ovaj naš mali, a veliki slatki doprinos. Ove godine pomažemo Nikoli Aćimoviću.
Budimo humani!

 

Cenovnik:
Ulaznice za AIR FEST već su u prodaji i to po sledećim cenama:
Petak, 14. jun 1000 dinara
Subota, 15. jun 1200 dinara
Paket ulaznica za oba dana: 2000 dinara

PRODAJNA MESTA:
Obrenovac ,,Kafana kod tri lepe”, Zabran ul. Zabranski put 10/A.
Beograd: Caffe ,,Žizolino”, Novi Beograd, Blok 21

FOTO: Promo materijal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

ŽENE DOMINIRAJU MUSICOLOGY SERIJALOM OVOG LETA!

Musicology Sessions je i ove sezone domaćin nesvakidašnjih muzičkih događaja. Nakon rasprodatih koncerata Dhafer Youssefa i portugalske kantautorke - MARO, stižu nam još tri potpuno različite umetnice u Beograd. Žena koja je spojila fank i slajd tehniku sa čvrstim bluz gruvom i soulful glasom, Ana Popović, senzacija holandske muzičke scene, Sharon Kovacs i belgijska pevačica Selah Sue! Ana Popović, po prvi put dolazi u BitefArtCafe, 16. juna gde će pred domaćom publikom […]

today3. jun 2024.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA