Vesti

,,AIR FEST“ I OVE GODINE NA OBODIMA ZABRANSKE ŠUME

today21. jun 2022.

Background

AIR fest iz Obrenovca, 24. i 25. juna, šalje jasnu poruku putem rokenrola i eko radionica: bez vazduha koji dišemo ne možemo.

I ove godine је AIR fest na vratima Obrenovca,  grada iz kojeg se vidi, mesta iz kojeg se oseća, ali se o tome ne čuje dovoljno i kao eko rok festival vođen je idejom da podseti ekonomski razvijene zajednice, koje koriste svoje okruženje, da isto toliko moraju da mu vrate kroz brigu o životnoj sredini i poštovanje osnovnih standarda kvaliteta života koji na prvom mestu podrazumevaju – čist vazduh!

Rokenrol i ekološka edukacija jesu načini na koji se AIR fest obraća svim generacijama, a posebno mlađima na kojima sve ovo i ostaje.

Što se rokenrola tiče, tokom dve festivalske večeri u obrenovačkom izletištu Zabran, na obodima zabranske šume, u prostoru ,,Kod tri lepe“ nastupiće dobro poznata imena naše autorske i tribjut scene uz podršku obrenovačkih bendova:

 

 

Festival će oba dana otvoriti kantautorka i ekološka aktivistkinja Olivera Dragićević – Skvo.

Ekološka crta programa edukativnog karaktera su panel radionice na teme ovažnosti zaštite životne sredine i predstava za decu i mlade ,,Mala bara puna krokodila“ u kojoj bara svakog dana podstaje sve smrdljivija i manja, a barske životinje više ne mogu da žive od biznismena Prljavka. Kako od jednog prljavka do ekološkog aktiviste saznajemo u veoma poučnoj predstavi pozorišta ,,Hator“ koju realizuju učenici od 1. do 4. razreda osnovnih škola iz Obrenovca uz pomoć vršnjačkih edukatora. Više od predstavi možete videti ovde:

Air Fest | Eco program

 

Dnevne ulaznice, po popularnoj ceni od 600,00 rsd, možete nabaviti ,,Kod tri lepe“, a postoji mogućnost rezervacije preko njihovog Facebook profila.

I ove godine će na AIR festu biti sprovedena humanitarna akcija uz podršku ,,Froneri“ sladoleda. Sredstva se prikupljaju za Dušana Jakšića:

Froneri Adriatic i Air Fest za Dušana

FOTO: Poster AIR fest

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

BRAJANU RAŠIĆU DODELJENA NAGRADA ,,MIKICA ZDRAVKOVIĆ“

Čuveni koncertni fotograf Brajan Rašić drugi je dobitnik priznanja „Mikica Zdravković“, koje kragujevački Arsenal fest dodeljuje ličnostima iz Srbije i regiona za njihov dosadašnji rad na muzičkoj sceni. Nagrada je Rašiću uručena u Kragujevcu 21. juna, na Svetski dan muzike. Odluku o dobitniku doneli su članovi stručnog žirija - Maja Cvetković, pevačica i basistkinja sastava E-play, ugledni muzičar i producent Vojislav Aralica, i Saša Vujić Vuja, vođa kultnog pank benda […]

today21. jun 2022.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA