Vesti

ABBA JE PONOVO NA OKUPU I PREDSTAVLJA ALBUM ,,VOYAGE“!

today11. novembar 2021.

Background

Jedna od najuspešnijih pop grupa svih vremena, ABBA, ponovo je na okupu i predstavlja „Voyage“ – potpuno novi album snimljen u studiju Benny Anderssona. Reč je njihovom prvom studijskom izdanju objavljenom nakon albuma „The Visitors“ iz 1981. godine, a stiže gotovo 50. godina nakon prvenca „Ring Ring“ iz 1973. Simbolično naslovljen, novi album je povezan je i sa nadolazećim koncertima za koje se najavljuje da će, zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji, gledaocima omogućiti nesvakidašnji doživljaj.

Kao i sva njihova dosadašnja izdanja, pesme s albuma „Voyage“ napisali su i producirali Benny Andersson i Björn Ulvaeus, čije su aranžmane i tekstove upotpunili prepoznatljivi bezvremenski vokali Agnethe Fältskog i Anni-Frid Lyngstad. Nova muzika nastajala je u periodu od četiri godine i gotovo svih 10 numera na albumu karakterišu snažni vokali i sjajni tekstovi kakvi su i proslavili grupu, a poseban doprinos novom albumu dao je i Stockholm Concert Orchestra.

„Hvala svima koji su nas sa strpljenjem čekali i pratili proteklih decenija. Vreme je da počne novo putovanje. Odlučili smo se za jednostavan naziv „Voyage“ i zaista plovimo neistraženim vodama. Uz pomoć naših mlađih verzija, putujemo u budućnost“, otkrili su članovi popularnog sastava prilikom prvog ovogodišnjeg obraćanja javnosti nakon koga su muzički svet ostavili u velikom iščekivanju.

FOTO: Baillie Walsh

Sada kad je album tu, gotovo sa sigurnošću mu se može predvideti veliki uspeh. Osim neverovatnih streaming brojki, Universal Music je sa više od 80 hiljada pre-order zahteva samo u Velikoj Britaniji zabeležio najveći broj poručivanja nekog izdanja unapred ikada. Paralelno, za najavljeni koncertni spektakl je u prva tri dana od početka prodaje prodato više od 250 hiljada ulaznica.

Prvi „ABBA Voyage“ koncert najavljen je za 27. maj sledeće godine, a održaće se u posebno konstruisanoj ABBA Areni smeštenoj u Olimpijskom parku kraljice Elizabete u Londonu. U sklopu koncertnog spektakla posebno iskustvo pružiće digitalne verzije članova ABBA-e koji će nastupiti uz desetočlani bend uživo. Kako bi sve funkcionisalo besprekorno, četiri člana muzičkog sastava su zajedno sa čak 850 članova tima Industrial Light & Magic, čiji je osnivač George Lucas, nekoliko meseci detaljno snimali svaki pokret koji će se odvijati na pozornici.

Jedinstvenom projektu doprinela su svetski priznata imena kao što su producentkinja Svana Gisla (David Bowie Blackstar/Lazarus, Beyoncé & Jay Z / HBO, Springsteen and I), producent Ludvig Andersson (And Then We Danced, Yung Lean – “In My Head”, Mamma Mia! Here We Go Again), reditelj Baillie Walsh (Flashbacks of a Fool, Being James Bond, Springsteen and I), izvršni producent Johan Renck (Spaceman, David Bowie Blackstar/Lazarus, Chernobyl) i koreograf Wayne McGregor CBE (The Royal Ballet, Company Wayne McGregor, Paris Opera Ballet).

„Gledao sam ABBA-u na Eurosongu 1974. godine i nisam mogao ni da zamislim da ću 47 godina kasnije biti sa njima na ovom izvanrednom putovanju. Život je ponekad tako čudan i tako divan“, zaključuje reditelj Baillie Walsh.

Izdanje „Voyage“ je u Srbiji dostupno na svim streaming servisima:

https://umrs.lnk.to/AbbaVoyage

FOTO: Promo materijal/Cover Art Work

 

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

,,MASTER MANTRA“ JE NOVI SINGL BEOGRADSKOG MUZIČARA DANIELA MIHAJLOVIĆA

Nekadašnji lider sastava "Polyester Shock” i “Elektromattik”, a danas solo izvođač, Daniel Mihajlović najavljuje novi EP ,,Dečak od 700 godina” video spotom za pesmu „Master Mantra“. Kao najava novog EP izdanja ,,Dečak od 700 godina” Daniela Mihajlovića , u nedelju, 7. novembra You Tube kanalu ,,Multimedia Music”, premijerno je emitovan spot za pesmu ,,Master Mantra”. ,,Spot je, zapravo, trominutni crtani film. Kako se već duže vreme, usred svega što se […]

today11. novembar 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA