NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • BEND ,,MRAVE BROJIM” OBJAVILI ALBUM U TEGLI ZA CVEĆE SA IGRICOM ,,MRAVOBROJ”!

BEND ,,MRAVE BROJIM” OBJAVILI ALBUM U TEGLI ZA CVEĆE SA IGRICOM ,,MRAVOBROJ”!


Dobrodošli! Ušli ste u Zemlju Kamenog Bizona. Uđite, udahnite, razgledajte, onjušite, slušajte album riječkog narandžastog art kolektiva koji su pripremili Gospođo Pitomi, Sunce Mamino, Zoki Oktava i Gospodin Morski.  Posle najavnih singlova i spotova za ‘Moje pleme’‘Alkohol’‘Tijelo’ i ‘Stanica’, album ‘Zemlja Kamenog Bizona’ je na svim streaming servisima.

Pomazite tišinu, pomognite ČŽŠ gospođi, zastanite na stanici, nađite svoje pleme, ugasite diode i posetite dućan kod Crne Meksikanke. Osim albuma koji vas vodi u stanje svesti Mrave Brojim i Zemlju Kamenog Bizona, na njihovoj web stranici je i računarska igrica MRAVOBROJ osmišljena kao spoj zabave i sticanja veština, odnosno obrazovanja.

Cilj igrice je da upravljajući narandžastim autobusom aka mravobroj transportom skupite tzv. brojalice, a uspešnim završetkom igrice stiče se titula ‘’Diplomirani Mravobroj’’ i dobija se JeBeMeGe (Jedinstveni Broj MraveBrojim Građana) Zemlje Kamenog Bizona. Tokom igranja bodre vas glasovi članova narandžastog art kolektiva i pomažu u brojanju. Titulom možete da se pohvalite na društvenim mrežama i da učestvujete u nagradnoj igri i osvojiti npr. njihov album “Zemlja Kamenog Bizona” koji su objavili u tegli za cveće!?

FOTO: Promo

“S obzirom na tešku trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom, na loše ekološko stanje u kome se nalazi naša planeta Zemlja dugo smo razmišljali o formatu u kome ćemo objaviti naš album prvijenac “Zemlja Kamenog Bizona”. U želji da naš album koji je svojim sadržajem zdrav za okoliš, isto tako bude i medij na kome će se nalaziti, odlučili smo objaviti ga na vazi za cvijeće, odnosno na tzv. ‘Paketu samopomoći – Zemlja Kamenog Bizona’. Uz pomoć tog paketa omogućeno vam je da učinite nešto dobro za sebe, za svoje bližnje i za svoju okolinu čime automatski podižete kvalitetu života i budućim naraštajima i njegujete ono što je dobro u vama kako bi bili bolji prema sebi a time i prema drugima. Korištenje paketa odobrilo je i Ministarstvo za očuvanje digniteta Kamenog Bizona.’’ – poručio nam je Gospođo Pitomi iz benda.

A evo delova recenzije koju je o albumu napisao Marinko Krmpotić za “Novi list”:
,,Album nudi nesvakidašnju, zanimljivu i kvalitetnu glazbu baziranu na uspješnom kombiniranju različitih glazbenih okvira utemeljenih najčešće na postavkama alter, indie i psihodeličnog rocka…  Ako su vam se dopali ti njihovi otkvačeni istupi i pomalo montipajtonovski pristup stvarnosti, onda nema razloga da vam se ne dopadne i njihova glazba u kojoj je moguće naći neke poveznice s, primjerice, klasicima kao što su Pink Floyd ili King Crimson, velikanima poput grupe Radiohead, kao i domaćim autoritetima poput Haustora ili Leta 3. A opet – daleko su »mravi« drugačiji od njih. Bolje rečeno, »mravi« su baš svoji, pomalo neponovljivi te svakako dovoljno zanimljivi da privuku pažnju te svojim debiistupom obogate povijest Ri Rocka“.

Muziku i tekstove potpisuje Gospođo Pitomi, a u aranžmanima mu se priključio i ostatak benda. Album ,,Zemlja Kamenog Bizona” je sniman u studiju G.I.S. Kastav, a gosti su bili Katia Juroš (prateći vokal), Petra Gojak (prateći vokal, zvižduk), Sebastijan Mavrić (violina), Denis Razumović Razz (saksofon), Dara RaunaGara (prevod i recital) i zbor Zvijezde i diode.

Mastering albuma je uradio Matej Zec,  omot MIODIO, a igra MRAVOBROJ je powered by Trkaći Vinograd.

FOTO: MIODIO