NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • KO JE HEROINA? OTKRIVA NAM RATKER U NOVOM SINGLU I VIDEO SPOTU

KO JE HEROINA? OTKRIVA NAM RATKER U NOVOM SINGLU I VIDEO SPOTU


Ratker – ime dobro poznato alternativnoj sceni, maneken BIGZ-a, prepoznatljiv frontmen uopšte, a posebno kada je stajao ispred svog autorskog benda, ,,Sinestezija”, sa kojim je prašio na beogradskim binama mnogo godina unazad. Nakon veće pauze, uzima stvar u svoje ruke i uskoro izbacuje solo projekat za koji se lako lepi: ,,Izolir trake”.

Solo prvenac Ratker je najavio novim singlom, trećim po redu, koji nosi naziv ,,Heroina”.

,,Heroina je prošla kroz nekoliko faza. Prva verzija teksta iz 2015. bila je reakcija na bolan događaj kada nas je napustila Gaga Lee. Ona je za mene Heroina generacije kada je rokenrol u pitanju. Par godina kasnije pozvali su nas, Sinesteziju, da pišemo muziku za pozorišnu predstavu koja se na kraju nije dogodila i za tu priliku sam malo izmenio Heroinu. Nova verzija je otvorila mogućnost da Heroina za mene bude Gaga, za nekog drugog Margita Stefanović, za nekog trećeg Milena Dravić i da svi budemo u pravu. Muzički, pesma je kliknula kada smo je sa gitarske verzije preselili u synth okruženje.“, kaže Ratker o putu ove pesme i onome što ga je inspirisalo i dodaje: “Heroina su sve žene koje su život posvetile beskompromisnoj borbi da nama daju i ostave u amanet pesme, filmove, knjige, muziku, slike koje će biti kontrateža svakodnevnoj hiperprodukciji šunda i inspirisati nas da se suprotstavimo toj reci koja nosi smeće. One nas podsećaju da mislimo svojom glavom, da ostanemo slobodni i da izbori koje pravimo, koliko god bili teški, budu samo naši. Besmrtne su i moramo ih slediti i pamtiti kroz ova površna vremena”.

Pesmu “Heroina” Ratker je uradio u saradnji sa članom iz bedna Sinestezija, Gospodinov Aleksandrom, koji potpisuje muziku.

FOTO: Screenshot