NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • ,,BROD BUDALA” DONEO I ,,RECESIVNI GEN”, SAVRŠEN ZA RECITACIJU, KAŽE RAMBO

,,BROD BUDALA” DONEO I ,,RECESIVNI GEN”, SAVRŠEN ZA RECITACIJU, KAŽE RAMBO


Rambo Amadeus je bacio još jednu filozofiju za razmišljanje u novoj pesmi i video spotu.

,,Recesivni gen” je došao prirodno i u pravom trenutku pred njegove verne pratioce koji ne bi trebalo da budu ,,Brod budala”, po svemu sudeći, kako glasi ime poslednjeg albuma sa kojeg je i stigao novi singl.

FOTO: Screenshot

,,Demo snimak za ovu pesmu sam uradio pre nekoliko godina. Ipak, odlučio sam da neko vreme sačekam sa objavljivanjem. Ova pesma mi se učinila kao kupus kome treba neko vreme da stoji u kaci, da bi se ukiselio i dobio pravi ukus. Zanimljivo je da sam sam odsvirao bas gitaru – taj groktavi zvuk basa nekako volim, a za ovu pesmu nije bila potrebna neka virtuoznost, pa nisam morao da gnjavim kolege da sviraju. I ostalo sam tada isprogramirao, pokušao sam da menjam naknadno, ali pesma je takva da šta god sam pokušao, samo je bivalo gore, gubila se ta mantrična moć ponavljanja, pa sam samo dodao ovu gitaru pred kraj. Pregledajući po Youtubu šta ima vezano za evoluciju, video sam ovaj materijal, vrlo je poučan. U pitanju je čista nauka, napisao je Rambo u opisu ispod video spota, a tu je i Rambov toplodušni savet za slušaoce:

,,Evo i teksta pesme, verujem da ga je teško zapamtiti iz prve. Sasvim bi bilo kul kad bi refren zapamtili i recitovali ga u društvu – bez jasnog povoda”

RECESIVNI GEN (refren)

,,Negativna selekcija , recesivni gen
Pismen polako mutira u nepismen
Dlaka, Nokat, Pljuvačka, Mitiser, Cerumen
Za civilizaciju ipak malo previše rumen
…”

Video spot za ,,Recesivni gen” dobio je zahvaljujući ljubaznošću urednika ruske internet stranice Antropogenez.ru, poznatog 3D umetnika Sergeja Krivoplajsova.

FOTO: Screenshot