NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • ,,KOIKOI”: INDIE – ROCK BEOGRADSKA PRIČA STIŽE SA DEBI ALBUMOM!

,,KOIKOI”: INDIE – ROCK BEOGRADSKA PRIČA STIŽE SA DEBI ALBUMOM!


Najnovije pojačanje slovenačke izdavačke kuče Moonlee Records je beogradski indie-rock bend KOIKOI, koji sa udarnim prvim singlom i video spotom za pesmu ,,Ogledalo je zrcalo” najavljuje debitantski album ,,Pozivi u stranu“, koji izlazi 4. juna 2021.


 Video spot je uradila priznata redateljka Mina Đjukić, koja je sa svojim filmom ‘Neposlušni’ gostovala čak i na Sundance Film Festivalu, a poznajemo i kao redateljku muzičkih spotova za bendove Crvi i Repetitor (pesma ,,Beskraj”)  Mina o videospotu ‘Ogledalo je zrcalo’ kaže: Spot je nastao kao instinktivni odgovor na doživljaj pesme. Razigrana mantričnost, igra sa rečima i smislom, naveli su na sličnu igru sa slikama, afektima i nabojem. Takva igra bi mogla da nas odvede do nekih ivica, do promenjenog doživljaja sebe ali i do prostora slobode, možda nemoguće ili samo kratkotrajne. Spot je realizovan u gerilskim uslovima uz minimalnu ekipu i uz puno uzbudljive radne energije, posvećenosti i lepog rizika.”

KOIKOI je sveže ime na šarenolikoj i razigranoj beogradskoj muzičkoj sceni. Publici se prvi put predstavio 2019. godine na kompilaciji Hali Gali – platformi, koja udružuje novu generaciju muzičara neopterećenih pripadnošču pojedinačnim muzičkim žanrovima. KOIKOI su Marko Grabež, Ivana Miljković Emilija Đorđević,  i Ivan Pavlović Gizmo – kreativci iz različitih vetrova lokalne scene sa jasnim zajedničkim ciljem stvaranja kvalitetnog indie rocka/popa, sa kojim odlučno popunjavaju prazninu među raskošem mainstreama i intimom undergrounda, koja na čitavoj balkanskoj muzičkoj sceni predugo postoji. KOIKOI tu prazninu rešavaju prekrasnim debitanstkim albumov, koji je brzo začarao Mr. Moonleeja, a vjerujemo da uskoro i širu ex-YU regiju.

FOTO: Promo materijal