NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • ,,BIJES JE DAR” OVOG DOBA, KAŽE BANJALUČKI REVOLT!

,,BIJES JE DAR” OVOG DOBA, KAŽE BANJALUČKI REVOLT!


Banjalučka grupa Revolt predstavila je novi singl, a u pitanju je numera “Bijes je za dar” za koju je snimljen i prateći video-spot. Nova pesma je četvrti singl koji će se naći nadolazećem albumu “Kontrakcije”, zajedno sa prethodno objavljenim kompozicijama “Snovi”, “Antagonist” i “Zemlja”.
Članovi benda kažu da je pesma “Bijes je dar” logičan nastavak ranije objavljenog singla “Zemlja”.

,,Iako je danas izuzetno lako galamiti protiv bilo kakve vrste sistema, nekako smo pokušali da to sagledamo kroz lični, introvertni momenat. Tako i “Bijes je dar” govori o problemima na ličnom nivou, nakupljenim zbog vanjskih uticaja. Za svakoga su ti uticaji različiti: od nezadovoljstva poslom, stanjem u društvu, korelacijom sa bliskim ljudima, pa sve do banalnih stvari, poput komšije koji baca smeće gdje ne treba. Tako se i u pjesmi nismo bavili konkretnim stvarima, nego opštim nezadovoljstvom, koje je, opet, indvidualno i lično za svakog od nas navode iz Revolta.
Kada je muzika u pitanju, ona je izraz koji je sasvim očekivan od Revolta – sa snažnim gitarama i bez puno komplikovanja. Snimana je u banjalučkom studiju Kosnik, a za snimak i miks je bio zadužen gitarista benda Dejan Savić, koji zajedno sa ostatkom benda potpisuje produkciju, dok je mastering povjeren Ninoslavu Dobrijeviću Tikiju iz studija Digital Boyler.

FOTO: Screenshot

,,Dugo smo imali problem da završimo pjesmu, ali nam je u tome pomogao Tiki sa masteringom, kojim smo zaista prezadovoljni. Što se tiče spota, tu smo preko Bojana (pjevač Revolta, op.a) stupili u kontakt
sa Todorom Bokanom, momkom iz Novog Grada, koji studira u Novom Sadu”
– objašnjavaju iz Revolta i dodaju:
,,Bokan, inače student druge godine, okupio je svoju ekipu sa Akademije umjetnosti u Novom Sadu i napravio video koji se bendu dopao zbog mladalačkog i iskrenog pristupa.


Revolt je nastao 1995. godine, a pored albuma “U kući bola” (2000), zastupljeni su na nekoliko kompilacija. Grupa je kroz razne faze postojanja svirala širom regiona, ali i u nekoliko zemalja Evrope.
Revolt danas čine Draško Kremenović (vokal), Bojan Dakić (vokal), Milan Tica (gitara), Dejan Savić (gitara), Karlo Tomić (bas gitara) i Damir Vukelić (bubanj).

FOTO: Indir Merdanović