NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • E-PLAY DOBIO NAGRADU ZA PESMU I HIT GODINE!

E-PLAY DOBIO NAGRADU ZA PESMU I HIT GODINE!


Jedina tv rok emisija ,,Bunt“, koja se emituje na RTS-u, ove godine dodelila je nagrade. Prvi dobitnik nagrade ove emisije za ,,Pesmu godine” je bend E-play, za pesmu ,,Sloboda”. Ova pesma je bila izabrana i za za hit godine ,,Top liste Bunt”, po izboru urednika. Pesma ,,Sloboda”, benda E-play je pesma godine ne samo zbog izuzetnih muzičko-izvođačkih kvaliteta, već i stoga što nam je svima u ovim teškim, izazovnim vremenima najzad postalo jasno zašto je sloboda najvažnija.

Urednica emisije ,,Bunt” dala je i svoj osvrt na 2020. godinu i samu dodelu nagrade:  “U ovim izuzetno teškim vremenima za domaće rok autore koji su bili prvi na udaru zbog pandemije Covida-19 i kao predstavnici jedine TV rok emisije u regionu, imali smo potrebu da ovom novoustanovljenom nagradom za pesmu godine pružimo svoju podršku, jer bez njihovog rada ne postojimo ni mi. Pesma “Sloboda” benda E-PLAY se pojavila baš u momentu kada je svima postalo jasno šta je pravo značenje te reči. Takođe, spot za ovu pesmu je proglašen i za Hit godine 2020.- Top liste Bunt, po izboru urednika. Ova, da tako kažem dvostruka titula, nije slučajna jer je i album “Sloboda” jedno od najboljih muzičkih izdanja u protekloj deceniji.”– izjavila je Branka Glavonjić

Ispred benda E-play basistkinja Maja Cvetković nije krila svoje oduševljenje i izjavila je: “Drago nam je da primetimo da neko prati naš rad i onda još draže kada reši da nam dodeli nagradu za pesmu i hit godine.  Ova nagrada dolazi od jedine rok tv emisije i hvala im na tome. Dosta nagrada smo dobijali u karijeri ali ova je među dražima pošto dolazi u ovako jednom čudnom trenutku u kome nema koncerata.”

Članovi benda E-play su bili veoma vredni tokom naleta pandemije, te su tako snimili i objavili spotove za sve preostale pesme sa petog studijskog albuma ,,Sloboda” (Long Play, 2018) – ,,Uzmi mi sve”, lyric video klip ,,Japan”, kao i već pomenuti spot ,,Sloboda”. Takođe su izdali i prvi live spot u karijeri za numeru “Srešćemo se neki drugi put” sa tog albuma, a spot obuhvata video snimke sa više od 20 festivala u Srbiji i regionu. Učestvovali su i na ,,Eurosonic Noorderslag“ festivalu (ESNS) u Holandiji koji je ove godine održavan u digitalnom formatu, krajem januara. Fotografija na kojoj je Maja je deo izložbe muzičkih fotografija Marine Pešić pod nazivom ,,Zvuk ženskog srca”. 

FOTO: Danilo Mataruga