NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • ,,ŠPURIJUS” NA PUNK ROCK NAČIN O DOBROČINITELJIMA!

,,ŠPURIJUS” NA PUNK ROCK NAČIN O DOBROČINITELJIMA!


,,Dobročinitelji” je novi singl splitske punk rock skupine ,,Špurijus”, uz prethodno objavljene singlove koji polako uvodi u priču drugog albuma koji bi trebalo uskoro da ugleda svetlo dana.

Po već ustaljenoj tradiciji objavljivanja novih žanrovski različitih pesama, tematika tekstova i muzičkih video spotova menja se iz lokalne i opuštajuće prema globalnoj i pomalo zabrinjavajućoj, a ovog puta na tapeti su neke tajne i polujavne organizacije i udruženja, uz neizbežno propitkivanje njihovih teško dokučivih i bizarnih hijerarhijskih pravila pa običnom smrtniku ne preostaje ništa drugo nego ih izvrgnuti ruglu. Budući da je ,,Špurijus” oduvek bio bend koji artikulira glas malog čoveka s ulice pred kojim se često zatvaraju vrata nekog „višeg“ i uglađenijeg društva, tema izrugivanja tzv. elitnim udruženjima je zicer koji se ne smije propustiti, posebno u ovim pandemičnim vremenima kad restrikcije očito ne vrijede za svakoga, kaže ekipa iz ,,Špurijus”-a.

FOTO: Petar Kosović

Muziku i tekst potpisuje Domagoj Božinović, a aranžmane svi članovi benda i svi ostali koji su učestvovali u snimanju. Pesma je snimljena u splitskom Bozon studiju pod producentskom paskom Saše Antića iz TBF-a, koji je bio zadužen i za miks, masterin, prateće vokale i neke specijalne efekte u pesmi.

Snimatelji su bili Dino Siriščević i Boris Ždero. Uz svirku i pjevanje ustaljene postave benda (Jojo, Saba, Tudor i Domo) na pjesmi gostuje stalni suradnik i prijatelj benda, klavijaturist Bruno Matijašević. Za moralnu i savjetodavnu potporu bila je zadužena kompletna ekipa iz The Plejsa.

Da sve ostane u krugu benda, za režiju i montažu glazbenog spota, koji je sastavljen od raznih arhaičnih kadrova inicijacije u masonsku ložu povezanih s tematikom pjesme pobrinuo se basista – Ivica Božić Jojo.

FOTO: Screenshot