NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • OTKRIVEN SNIMAK ,,LED ZEPPELIN”-A, STAR 49. GODINA!

OTKRIVEN SNIMAK ,,LED ZEPPELIN”-A, STAR 49. GODINA!


U otprilike isto vreme, krajem februara meseca, 1972. godine čarolija mistike i potpuno autentičnog rock’n’roll-a se širila svetom lagano, ali sigurno – Led Zeppelini su započinjali australijsku turneju i bio im je treći koncert po redu na stadionu ,,Western Springs“, u najvećem novozelandskom gradu Oklendu!

Blizu bine stajao je 20-godišnji fotograf Lojd Gudman, sa 8-milimetarskom kamerom u ruci, spreman da ovekoveči trenutak i da snimi neke pesme koncerta kojije gledao. Lojd je potom ostavio film u svojoj šupi i zaboravio na njega, da bi se ovih dana istorija ponovila u sadašnjem vremenu.

Ovaj fotograf je pronašao rolnu filma super osmice i poslao film da se digitalizuje i što je najneverovatnije od svega, nije znao šta je na njemu!

Arhivar Led Zeppelina u S.A.D. uspeo je da sinhronizuje snimke sa zvučnim snimcima s događaja, tako da su premijerno prikazani na YouTube kanalu ,,LedZepFilm“.

Na ovom video snimku, starom 49. godina, mogu se čuti delovi pesama: “Bron-Y-Aur Stomp”, “Dazed And Confused”, “Rock And Roll” i “Whole Lotta Love”.

FOTO: Screenshot