NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • ,,WADRUNA” NAJAVILA ONLINE KONCERT

,,WADRUNA” NAJAVILA ONLINE KONCERT


,,PRVI LET BELOG GAVRANA” je naziv virtuelnog koncerta ove norveške muzičke senzacije!

Pre nego što publika u novembru ove godine bude imala priliku da grupu Wardruna vidi uživo u našoj prestonici, norveška muzička senzacija je odlučila da obraduje svoju publiku širom sveta online koncertom pod nazivom ,,Prvi let belog gavrana” koji će biti emitovan 26. marta.

Wardrunin prepoznatljivi zvuk nema granica, on nadmašuje vreme, jezik i muzičke žanrove. Norveška grupa već godina izaziva divljenje svojim jedinstvenim, autentičnim i izvanrednim scenskim nastupima.

Usled globalne pandemije, Wardruna želi da joj se publika iz svojih domova pridruži na ovom ambicioznom virtualnom koncertu pod simboličnim nazivom ,,Prvi let belog gavrana”. Ovim koncertom bend kreće u potragu za ponovnim povezivanjem publike iz celog sveta i preispitivanjem celog iskustva Wardrune na potpuno novi način.

Svi koji budu gledali ovaj online koncert, mogu očekivati premijerno izvođenje pesama s njihovog novog albuma „Kvitravn“ zajedno s njihovim ranijim radovima, smeštenim u posebnom okruženju uređenom posebno za ovo veče.

Novi album grupe Wardruna ,,Kvitravn” koji je objavljen 22. januara osvaja sve svetske top liste, tako da se u Kanadi i Austriji za samo dve nedelje našao na prvom mestu, dok je u Nemačkoj, Švajcarskoj i Americi zauzeo visko drugo, odnosno teće mesto. 

O novom albumu, osnivač Wardrune Einar Selvik otkriva: „Ponavljati i kopirati prošlost nije mnogo teško, ali razumeti i integrisati drevne misli, alate i metode sa stvarnom svrhom u kreaciju koja je relevantna za moderno doba zaista je izazov i ostaje glavni cilj u našem radu.“

Ulaznice za online koncert grupe Wardruna ,,Prvi let belog gavrana”, kao i specijalni merchandise paketi biće dostupni od 5. februara u 10:00 sati na Tickets.rs linku.

FOTO: Promo materijal