NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • JEAN – MICHEL JARRE ULEPŠAO NOVU GODINU MILIONIMA SLUŠALACA!!!

JEAN – MICHEL JARRE ULEPŠAO NOVU GODINU MILIONIMA SLUŠALACA!!!


,,Welcome To The Other Side”, novogodišnji koncert i vizuelni spektakl Jean-Michel Jarre-a je do sada premašio preko 75 miliona pregleda!

Jean-Michel Jarre nas je uveo u novu godinu uz live-stream inovativnog i spektakularnog koncerta u virtuelnom okruženju pariskog Notr-Dama. Šou, održan uživo u ponoć 31. 12. 2020. bio je spoj vizuala sa “live” koncerata u virtuelnoj stvarnosti i stvarnih studijskih nastupa uživo. Zbog revolucionarne produkcije, mnogi su se gledaoci zapitali koji je deo stvaran, a koji virtuelan. Do sada je koncert videlo 75 miliona gledalaca i ljubitelja virtuelnih nastupa širom sveta, putem raznih medija i platformi (VR platforme, VRChat i Oculus Venues, nacionalne i međunarodne TV i radio stanice i društvene mreže). Organizacija ,,The European Broadcasting Union” (EBU) besplatno je ustupila ovaj događaj svojim nacionalnim TV i radio stanicama.

Koncert ,,Welcome To The Other Side” je produciran u saradnji s VrrOOm-om, gradom Parizom i pod pokroviteljstvom je UNESCO-a.

Jean-Michel Jarre je nastupio uživo iz Studija Gabriel blizu katedrale u Parizu, dok je njegov avatar nastupao u virtuelnom Notr-Damu. U 50-minutnom koncertu izvedene su kompozicije  sa Jarreovog albuma ,,Electronica”, ali i nove verzije njegovih klasika ,,Oxygène” i ,,Equinoxe”.

Ovaj fantastičan medijski projekat, na kome se radilo 3 meseca, okupio je tim od 100 umetnika i tehničara kako bi rekreirali čuvenu parisku katedralu (koja se još renovira nakon razornog požara) i ostvarili remek delo kombinacijom mnoštva formata i veština.

Poznati muzičar je još jednom pokazao da je kreativni vizionar koji je sa saradnicima kroz ovaj projekt postavio nove standarde važne za budućnosti muzičke zabave.

Jean-Michell Jarre obožava kreiranje nove muzike i njeno povezivanje sa modernom tehnologijom, pa tako svakim novim projektom pomera granice. Francuski muzičar je i ambasador UNESCO-a za obrazovanje, nauku i kulturu, bezuslovni je zaštitnik životne sredine i dobitnik medalje Stephen Hawking za naučnu komunikaciju.

Virtuelni događaj “Welcome To The Other Side” možete pogledati na linku: