NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • RAMBO AMADEUS O BRODU BUDALA! STIGAO JE NOVI ALBUM NA PLATFORME

RAMBO AMADEUS O BRODU BUDALA! STIGAO JE NOVI ALBUM NA PLATFORME


Posle YouTube-a album “Brod Budala” je od danas dostupan na svim strеaming servisima putem sledećeg linka: https://ramboamadeus.streamlink.to/BrodBudala

Za naslovnu numeru Rambo navodi: Ovu pjesmu sam napisao nakon što sam obratio pažnju na stvarni uticaj narodnih poslovica koje su nam svima u mladosti servirane kao “Modus vivendi”. Moja je namjera da ove poslovice osvijetlim iz nekog novog ugla, skrećući pažnju na njihov potencijalno štetan uticaj. Uvijek zamišljam kako bi Vanzemaljci – neka bistrija civilizacija od Zemljana tumačila naše mudrosti. Na primer – poslovica “Pametniji popušta”, ona je najštetnija. Naravno da pametan čovjek treba da se skloni budali i siledžiji sa puta, ali to nikako ne znači da ne treba da nastoji da ga nadmudri, na vješt način sprovede svoju volju, minimizira uticaj budale na razvoj događaja, u suprotnom se neumitno vraćamo u kameno doba.

Na albumu se nalazi 10 pesama koje su povezane u jednu celinu. U pitanju je Rambov 12. studijski album koji objavljuje u saradnji sa izdavačkom kućom Fair Share. 

FOTO: Jelena Jovanov

Za video spot korištene su lutke i scenografija iz predstava Bajka o izgubljenom vremenu, Ledeno srce, Mali Muk, Punim jedrima!, Snjeguljica, Pinokio, Ružno pače, Kresivo, Želim biti normalan i Razbojnička priča. Montaža video materijala Stevan Matiž i Relja Svilar.