NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • KULTNI ALBUM GRUPE EYESBURN – “FOOL CONTROL” PRVI PUT NA VINILU!

KULTNI ALBUM GRUPE EYESBURN – “FOOL CONTROL” PRVI PUT NA VINILU!


Jedan od najvećih srpskih alternativnih bendova, Eyesburn, ima puno razloga za slavlje.

Bend ove godine proslavlja 26. godina od prvog održanog koncerta i punih 20 godina od izlaska ploče koja ih je proslavila – “Fool Control”!

Za ovako važan jubilej, grupa  je odlučila da obraduje svoje fanove i sve ljubitelje ploča, reizdanjem “Fool Control” (Menart) na 180-gramskim vinilu.  Album, koji je sa godinama stekao kultni status kod fanova grupe, ali i kod muzičkih kritičara, na najbolji način definiše devedesete godine prošlog veka, pri čemu je kvalitetom ostao podjednako relevantan i važan i danas.

Po rečima frontmena, Nemanje Kojića, bend možda nije znao da će “Fool Control” postati jedna od najvažnijih referenci u njihovoj karijeri, ali su intuitivno osećali da će pesme sa tog albuma dugo trajati:

Verovali smo i osećali da radimo bitnu stvar koja neće podleći zubu vremena tako lako. Godine 2000., kad je album izašao nisu se uopšte štampali vinili na domaćoj sceni ali i globalno .CD je preuzeo mesto standardnog nosača zvuka. Sad je obrnuto…I šteta bi bila da ovaj album koji je obeležio čitavo jedno vreme, ne bude na LP ploči”.

FOTO: Promo materijal

“Fool Control” je sniman u studiju Akademija, od februara do aprila 2020. godine. Producent je bio Saša Janković, koprodukciju je uradio Mysterious, miksovao ga je Nikola Vranjković, dok je master urađen u Skysound studiju u Londonu. Album je remasterizovao Luka Matković.

Pored LP ploče, fanove grupe Eyesburn čeka i posebna poslastica, majice i cegeri inspirisane albumom Fool Control, čiji je dizajn, kao i dizajn omota albuma “Fool Control” kreirao dugogodišnji art saradnik grupe, Marko Banićević-Makiman.

LP “Fool Control” je u pretprodaji na sajtu grupe , kao i online shopu: www.menart.rs

Redosled pesama na LP ploči “Fool Control”:

A strana:

1.Warning Dub

2.War Control

3.Fool Control

4.Foolin’ I&I

5.Divide

6.Mental Murderation

B strana:

1.Pump It (with People)

2.Sun

3.No Free Time

4.Bite The Soul

5.Swallow