NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • DA LI SE DOBRI ZABORAVE, PITA SE ,,PAVEL” SA NOVOM PESMOM I VIDEOM?

DA LI SE DOBRI ZABORAVE, PITA SE ,,PAVEL” SA NOVOM PESMOM I VIDEOM?


Početak godine grupa PAVEL otvorila je hit singlom “Ne daj na nas”, baladom nastalom u sadnji sa Tedijem Spalatom koju su predstavili na Zagrebačkom festivalu, u leto su uplovili “Bijelim jedrima”, još jednom uspešnom pesmom nastalom iz pera Aljoše Šerića, a za kasnu jesen pripremili su nam, kako kaže Aljoša, prirodni surogat sreće i sete za ples i plač pod nazivom  “Dobri se zaborave”. 

I kad pomislimo kako smo do sada sve čuli, PAVEL nas svakim novim singlom podseti koliko je njihova muzička riznica bogata, jedinstvena i nepredvidiva. Spot za novi singl snimljen je u okolini Zagreba, a reči pretočene u sliku pod rediljskom palicom Radislava Jovanova Gonza zajedno donose dašak gipsy zvuka i atmosfere. 

“Htio sam napisati čisti tex mex, ali je moje slavenstvo refleksno provalilo u pjesmu i dobili smo nekakav balkanski tex mex, prirodni surogat sreće i sjete – iznenađujuće funkcionira. Moram i posebno pohvaliti bend koji je maestralno odsvirao zahtjevnu pjesmu i Antonija Gečeka koji se pridružio na trubi našem Stipi Mađoru. Gonzo je napravio sjajan spot, onako ciganski malo, ima blata i vatre.  Plešite i plačite, zdravo  je.” – poručio je Aljoša o novom singlu kojim ujedno najavljuju i svoje peto studijsko izdanje koje će biti objavljeno u decembru ove godine.

“Album će se zvati “Ennui”, lijepa francuska riječ koja označava melankoliju, zamor od svijeta. I “Weltschmerz” je bio u igri kao naziv, ali teška je ta riječ, opterećuje. “Ennui” je taman dovoljno i pretenciozna i lagana, fino klizi niz jezik, pa je i nevažno što ljudi ne znaju što zapravo znači. Fantastičan cover je napravio Filip Gržinčić, jedva čekam da izađe, prosinac je blizu, veselimo se.”

Muziku i tekst potpisuje Aljoša Šerić, a u bogato raspisanom aranžmanu mu se, kao i na prošlom singlu, pridružio Jere Šešelja koji ujedno potpisuje produkciju, mix i master.

FOTO: Screenshot