NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • VOID INN – GLASNO, JASNO i ZANOSNO, KAO I UVEK!

VOID INN – GLASNO, JASNO i ZANOSNO, KAO I UVEK!


Stiže i drugi album već etabliranog i dobro poznatog alt heavy metal benda VOID INN, a zove se ,,End this Game” . Video spot koji najavljuje ovo friško i žestoko izdanje je snimljen za pesmu ,,Stay Young”.

Lepo je kada na domaćoj sceni imamo ovakvu vrstu zvuka i jedan ozbiljan autorski metal paket na engleskom jeziku koji putuje daleko preko naših granica.

Moćan i apsolutno jedinstven glas frontmenke Jelene Vujanović je prvo što ostavlja utisak, jer nije kao da svako može da peva uz tako jake i velike bubnjarske deonice Marka Mrčarice i žestoki rif gitarskog virtuoza Siniše Pejovića, pa sami kažu da sve zvuči kao Alice In Chains koji upoznaje ženskog Danzing Glena – Misfits za mikrofonom.

VOID INN je nastao 2010. godine u Los Anđelesu, a formirali su ga članovi Jelena Vujanović (vokal) i Siniša Pejović (gitara), koji su za to vreme završavali studije na prestižnom Musicians Institute-u u Holivudu.

Bend se ubrzo ističe i probija na urbanoj L.A. – rok i metal sceni gostujući po kultnim klubovima na Sunset Strip-u kao sto su Whiskey a Go go, Rainbow, Key club, Viper room sa uvek zapaženim nastupom.

Krajem 2011 god. bend se premešta u Beograd gde nastavlja da radi i nastupa u Srbiji i regionu i izdaje prvi album “I Can Hope” u aprilu 2016.

U junu 2017. bend je promovišući svoj prvi album ,,I Can Hope” (aprilu 2016.) održao Evropsku turneju u desetak evropskih zemalja (Nemačka, Poljska, Češka…)
U martu 2019. godine imaju veliku čast da nastupe zajedno sa legendom hevi metala David Ellefsonom (Megadeth) u okviru njegove solo radionice Bass story u Dizeldofu, Nemačkoj.

Album je snimljen analognom tehnologijom, bez suvišnih efekata i plug-in ova koji su karakteristični za većinu muzike koja je danas aktuelna. Produkciju je uradio Dragan Petronić Gaga koji je poznat po radu sa bendovima Feud i Death Saw. Za zvuk ovog izdanja se može reći da ga karakteriše organski prizvuk i u odnosu na prethodni malo agresivnije gitare.

Omot je naslikala umetnica Marijana Rakićević.

Preliminarne recenzije izdanja širom sveta su veoma pozitivne, a sve o njima možete saznati i čuti na sledećim linkovima:

www.voidinn.com

www.facebook.com/voidinn

www.instagram.com

voidinnwww.youtube.com/user/voidinn