NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • MECHANICAL SU “FLUORESCENT BLACK” I SIJAJU IZ TAME!

MECHANICAL SU “FLUORESCENT BLACK” I SIJAJU IZ TAME!


Upoznajte MECHANICAL – oni su “FLUORESCENT BLACK”, zaslepljujući sjaj iz tame 2020. godine!

U momentu u u kojem se činilo da će 2020. godina biti zapamćena samo po karantinskim i korona hitovima, pojavili su se oni! Dvojac koji je uneo zaslepljujući sjaj u tamu zove se Mechanical, a njihov prvi videospot za pesmu “Fluorescent Black” kao da je namerno sačekao aktuelni trenutak. A nije.

Dug put su prešli Krešimir Jurina i Branko Trajkov Trak (bubnjar Zabranjenog pušenja), a koji stoje iza imena Mechanical. Putanja njihovog umetničkog kretanja išla je od Zagreba preko Udina, pa sve do Los Anđelesa. I rodio se “Fluorescent Black”, tek prvi u nizu singlova, koje će u narednom periodu sukcesivno predstavljati javnosti.   

,,Za početak, pretvorio sam svoju vikendicu na selu u studio za sviranje i snimanje, sa željom da realizujem sopstvene ideje, koje nisam uspeo u prošlim bendovima. Budući da smo Trak i ja dugogodišnji prijatelji, pre svega zahvaljujući saradnji u okviru grupe Zabranjeno pušenje čiji sam bio član kao tehničar, upitao sam ga da li bi svirao sa mnom u mom studiju. I prvo što sam mu predstavio bio je upravo rif za “Fluorescent Black”. Trak se oduševio i to je bilo to, objašnjava Jurina kako su im se lako poklopile i energije i vizija.