NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • GRUPA DRAM – POBEDNIK KONKURSA ,,MILAN MLADENOVIĆ”!

GRUPA DRAM – POBEDNIK KONKURSA ,,MILAN MLADENOVIĆ”!


Uoči rođendana jedne od najuticajnijih ličnosti u svetu muzike i rokenrola, Milana Mladenovića, uručena je istoimena nagrada bendu ,,DRAM”, iz Beograda, za pesmu “Daj mi sve”.

Nagradu ,,Milan Mladenović” je bendu ,,DRAM” uručio prošlogodišnji pobednik ,,ARTAN LILI”.

Nagrada se je novčani iznos od 2.000 evra, a njen osnovni cilj je da podrži muzičare na njihovom putu, onakvom kakav je negovao Milan Mladenović –stavljanje integriteta umetničkog dela iznad svakog oportunizma.

Ovogodišnji finalisti bili su bend Mrave brojim iz Hrvatske, Nekud iz Srbije, Sale i Sedlari iz Srbije, Natali iz Srbije, Dram iz Srbije, Rebel star iz Srbije, Klinika Denisa Kataneca iz Hrvatske, Sara Renar iz Hrvatske, Plejgraund Hasl iz Hrvatske, Ćao Portorož iz Slovenije, Despot Tomić iz BiH, Dukat iz Srbije, Medžik buš iz Srbije i Buč Kesidi iz Srbije i svi su se našli na ovogodišnjoj kompilaciji koju je izdala Zadužbina ,,Milan Mladenović”

Na konkursu su ove godine učestvovala čak 243 autora/benda.

DRAM je indi elektro too-much-pop rokenrol bend sa beogradskih opština ali i ujedno, kako sami kažu, jedina ‘’indiegas’’ grupa u regionu. Grupa je do sada izdala četiri singla i album ‘’Nećemo promeniti svet’’ iz 2019. DRAM je svirao širom države i zgazio na sve mnoge klupske i festivalske bine kao što su Arsenal fest, Exit, Beer fest i drugi.


Foto: DRAM facebook page