NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • ,,SAŠA 21″ JE FORA VIŠE NEGO SUPER!

,,SAŠA 21″ JE FORA VIŠE NEGO SUPER!


SAŠA 21 je boogie punk rock trio iz Pule i to je, kako ekipa kaže, prvi ansambl takve vrste u svetu! Pioniri žanra koji su sami kreirali. Iako je ideja o bendu začeta negde počekom ovog stoljeca – sa aktivnim i ozbiljnim radom započelo se 2012.  SAŠA 21 su 2014. objavili svoj prvi album (limitirano izdanje, samo na vinilu, 521 primjerak, PDV/Dirty Old Label), a ovih dana završen je novi, drugi po redu album pod nazivom VD – i 2  i od 21.07.2020. u prodaji je CD i to dvostruki! I vrlo neobično, ali u jednom boxu su dva identična diska! ,,Potpuno isti materijal. Nemojte slušati jedan pa drugi u nadi da ćete otkriti razliku ili naći nešto skriveno. Toga nema. Kako, zašto 2 diska? Prvo, jedan disk vam može biti za kuću, a drugi za u auto. Drugo, koliko ja znam, nikad niko nije tako nešto objavio, pa je fora više nego super! Treće, sve smo u vezi ovog albuma radili 2 puta…snimanje, mix, mastering, postprodukciju, omot. Pa je sasvim okej da box sadrzi 2 CD-a!”,kaže ekipa iz benda.

Inače, ansambl je do sada bio i prilično koncertno aktivan, nastupao je u Hrvatskoj (kao pravu poslasticu izdvajamo gostovanje ispred Dubioze Kolektiv u pulskoj Areni 10.08.2019.), te u BiH, Srbiji, Sloveniji, Austriji i Nemačkoj. Sa objavljivanjem novog albuma trebalo je biti intenzivirano još nastupa, između ostalog gostovanja u Crnoj Gori i Makedoniji. Zbog novonastale tzv. “situacije”, sve se odgađa do daljnjeg.

Izdavač novog dvostrukog CD-a je Dirty Old Label (www.dirtyoldempire.com) a dok bend ne snimi i novi spot za pesmu “Respect” na linku jepodsetnik kako je to izgledalo ranije u Areni :