NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • OVERFLOW PORUČUJE: PEOPLE MAKE THE WORLD GO ROUND!

OVERFLOW PORUČUJE: PEOPLE MAKE THE WORLD GO ROUND!


Kultni koprivnički bend koji je devedesetih žario i palio celom Evropom i na neki način podigao nekoliko generacija ljubitelja alternativnog zvuka, su često delili sa nama koju mudru reč:
,,Drugim rečima, kad vidiš da je netko uspio na svom putu, pa ga pitaš: Kuda si išao? On kaže: Dva puta lijevo i tri puta desno, ali to je njegov put do sreće i svatko bi trebao naći svoj put do sreće”.

Ovog puta kažu:

,, Zdravo.

Mi smo Overflow.

Ne možemo mirne savjesti biti dio velikih okupljanja dok nismo sigurni da su svi sigurni.

Mi ne želimo sudjelovati u kampanji stvaranja lažnog optimizma uime ekonomije, kapitala i politike.

Ne možemo stavljati profit ispred ljudskih života.

Globalnu krizu izazvanu pandemijom doživljavamo kao “Once In a Lifetime” priliku za radikalne društvene promjene, priliku za redefiniranje pojma zdravog razuma, kao priliku da svi zajedno izgradimo novo, bolje, tolerantnije, solidarnije i sigurnije bratstvo i sestrinstvo. Ne želimo povratak na business-as-usual iz vremena prije krize jer business-as-usual je dio uzroka nastanka krize i sam po sebi je katastrofa.

Otkazivanje koncerata koji podrazumijevaju masovno dodirivanje znojnih tijela, razmjenu dahova i tjelesnih tekućina naš je ulog za bolju budućnost u ovom trenutku. Kad opasnost prestane, veselimo se ponovnom znojenju s vama. Dotad pazite na sebe i druge.

Zdravo.

Overflow