NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • BUNT ROK FESTIVAL 2020: ŽIRI ODABRAO BENDOVE!

BUNT ROK FESTIVAL 2020: ŽIRI ODABRAO BENDOVE!


Stručni žiri ,,Bunt Rok Festivala” RTS– a je nakon preslušavanja pesama pristiglih na javni konkurs, odabrao bendove koji će se takmičiti na šestom “Bunt rok festivalu”.

Od 150 prijava, koliko je stiglo na adresu RTS– a zaključno sa 12. februarom 2020. godine, odabrani su 21 autor/ bend koji će imati priliku da opravdaju poverenje koje im je ukazano i da se, uz pobednike tri prijateljska festivala, bore za finale.

„Dvadesetočlani stručni žiri ,,Bunt Rok Festivala” je vrlo odgovorno preslušao sve pristigle pesme. Od aprila na RTS-u možete pratiti kvalifikacione emisije šestog izdanja našeg festivala. Predstavljaće se po tri takmičara a iz svake od kvalifikacionih emisija, stručni žiri biraće po jednog finalistu. Krajem maja, preostalih 16 takmičara dobiće svoju šansu za ulazak u finale– putem interneta, kaže Branka Glavonjić, autorka BUNT rok festivala BRF i urednica emisije ,,Bunt” i dodaje ,,postavljaćemo spotove bendova na zvaničan Jutjub kanal Zabavnog programa RTS- a i publika će moći da izglasa još dva benda za finale. Finale BRF, svojevrsnog nacionalnog projekta posvećenog afirmaciji novih, mladih muzičara će uslediti u junu ove godine- za pobedničku titulu šestog izdanja Bunt Rok festivala RTS- a nadmetaće se 10 najboljih bendova .”

Velika i sasvim svojevrsna podrška autorskom radu! Bendovi i autori koji su se plasirali u sledeći ciklus takmičenja šestog „Bunt rok festivala” su:

Lagana sreda POBEDNICI petog Bunt Rok festivala

-Bulka (“Festival Omladina”)
-Cactus Fields
-Chemtrails
-Čuvari Stvari
-Čvrge
-Direct Drive
-Džamp
-El Pre3idente
-Fusnote
-Glasovi iz unutrašnjosti
-Hemmoterapia
-Jozzeh Abharis
-Kratki s Vremenom (pobednici festivala “Rock 5 Roll fest”)
-Lazaruss
-Ne Tamo
-Neon Puma
-Pleme
-Two Coins from Mercury
-Ultramàrin
-Uspon ljudskog bića
-Vatreni Prsten (BARF)
-VIVID U
-Wajz
-Zauvar

Bendovima i autorima koje je selektovao žiri će se pridužiti još tri benda- učesnika predstojeće faze takmičenja: pobednici prijateljskih festivala „Omladina”, “Rock 5 Roll fest” i „BARF“.