NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • M.O.R.T. I “STANDING RUNNINGMAN”

M.O.R.T. I “STANDING RUNNINGMAN”


Grupa M.O.R.T. objavila album “Standing Runningman”
Odmah startuje i koncertna promocija: 19.09. Zagreb,
8.11. Novi Sad, 9.11. Beograd

,,Očekujte energetski proboj, muzičko nevreme praćeno grmljavinom, dislociranje glasova, povremenu vrtoglavicu i seks”tako momci iz grupe M.O.R.T. opisuju svoj novi album, “Standing Runningman”, koji je upravo objavljen, a koji je prvo izdanje ove sinjske četvorke objavljeno na engleskom jeziku. 

Album “Standing Runningman” oslikava duh zajedništva, koji bend od samog početka rada neguje: ,,Album je proizašao iz naroda i za narod. Finansiran je kroz Indiegogo kampanju zahvaljujući ljudima iz čitavog regiona, koji cene naš rad. Ovaj album je posvećen baš njima. Nadamo se da će naći put do srca i ušiju ljudi”, navodi M.O.R.T. 

“Standing Runningman” najavljen je videospotovima za pesme “Standing, Running” i “I don’t Believe In You”, a pripreme za treći spot “We Are Born” polako se privode kraju.

Mesto gde će “Standing Runningman” napraviti prvi korak je Zagreb, Vintage Industrial Bar, gde će ga bend u četvrtak 19.9.2019. predstaviti publici u kombinaciji sa teškom artiljerijom numera sa prethodna tri izdanja objavljena na maternjem jeziku. Bend planira da provede jesen predstavljajući nov materijal po regionu, a na proleće i širom Evrope. U Novi Sad “Standing Runningman-a” M.O.R.T. dovodi 8. novembra, a u Beograd 9. novembra.

Album je sniman početkom 2018, i miksan krajem iste godine u ,,MC Pavarotti” pod palicom Marka Perčića Sule, a uz pomoć dobrih duhova mostarskog studija – Saše Karabatka Saleta i Seada Zaklana Seje, dok je master početkom 2019. odradio gitarista grupe Let 3, Matej Zec. 

Foto: Dominik Belančić