NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • M.O.R.T NAM DONOSI LUDAČKU ENERGIJU – CETINJSKA ULICA 4. JUNA POSTAJE ODJEL ZA ŽEŠĆE

M.O.R.T NAM DONOSI LUDAČKU ENERGIJU – CETINJSKA ULICA 4. JUNA POSTAJE ODJEL ZA ŽEŠĆE


Beskompromisni i iskreni, neiscrpnom energijom zavodljivi M.O.R.T konačno se vraća u Beograd! U ponedeljak, 4. juna, nastupiće u Elektropioniru.

Ko ih do sada nije slušao uživo, najtoplija je preporuka da svrati u Elektropionir –  zaljubićete se u njih. M.O.R.T. je ipak jedan od najautentičnijih autorskih bendova na našim prostorima, za njihov prošli beogradski koncert održan u KC Grad tražila se karta više.

U Beograd stižu u okviru regionalne turneje, na kojoj će održati  sedam koncerata u devet dana u četiri države!

Turneja počinje u Osijeku, pa preko Srbije (Subotica, Ruma, Beograd i Kragujevac) idu do Bugarske i nazadi preko Bosne i Hercegovine.

U ponedeljak, 4. juna, u Elektropioniru će im se pridružiti grupa Herz.

Ulaznice će biti dostupne na ulazu u klub po ceni od 500 dinara.

M.O.R.T. je beskompromisni punk – blues bend iz Sinja (Hrvatska), žestokog zvuka i živih nastupa. Kostur benda, John, Zvrk i Kikos, postoji još od jeseni 2003. godine.

Krajem 2012. godine dolazi sadašnji bubnjar Mile i tada snimaju prvi puni demo album ,,Vrhunsko dno ̋, koji je objavljen 2013. Od tada su održali brojne nastupe u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori; što samostalne, što na festivalima među kojima se ističe pobeda na banjalučkom Demofestu, pobeda na Rock Off-u, finale HR demo kluba 2012. i treće mesto na WHF-u 2013. godine.

2014. godine izlazi album ,,Odjel za žešće ̋ koji je pobrao odlične kritike, ujedno i epitet „albuma godine“ na portalima širom regiona.

Početkom 2015. godine bend je nominovan za nagradu PORIN u kategoriji novi izvođač. Treći album „Tužna kocka“ izašao je 2016. godine i još jednom su sve kritike dovele album u kategoriju albuma godine. „Tužna kocka“ je takođe nominovana za nagradu PORIN u kategoriji Rock album godine.

Bend je za svo to vreme na turneji: šire ludačku energiju i zaraznu muziku.

 

Foto: Promo