NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • NAKON ŠTO JE RUNDEKOM KRUNISAO TAŠ, KRALJ ČAČKA KRUNIŠE CETINJSKU ULICU

NAKON ŠTO JE RUNDEKOM KRUNISAO TAŠ, KRALJ ČAČKA KRUNIŠE CETINJSKU ULICU


U subotu 17. februara, očekuje nas krunisanje Cetinjske ulice:
Kralj Čačka nastupiće u SubBeernom centru!

,,Nastup u SubBeernom centru biće naš poslednji pred ulazak u studio i snimanje pesama za drugi studijski album. 17. februara biće lepa prilika da se čuju neke nove pesme, biće više bluza svakako, mada se i dalje trudimo da nas žanrovi ne limitiraju i da slobodno istražujemo i učimo i o sebi i o drugima”, rekao je Kralj lično pred beogradski koncert.

Tokom 2017. godine Kralj Čačka je svirao na najvećim festivalima u zemlji i regionu, kao što su Exit, Arsenal fest, Mountain Music, Arlemm, Ferragosto Jam, Koncert godine… ali i kao specijalni gost Darka Rundeka pred više od 10.000 gledalaca na Tašmajdanu. Za mnoge posetioce njegovih koncerata, dileme nema:

Kralj Čačka jeste nekrunisani vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju. Njegova inspiracija leži u onom, za mnoge, savršenom skrovištu: između najdubljih emocija i umetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje menja sve, između muzike putujućih trubadura i tananih jazz melodija. Iz tog skrovišta Kralj Čačka izlazi na glavnu ulicu i vodi nas sa sobom na put oko sveta. Za one koji vole reference, Žikica Simič je rekao: ,,Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena. Pararokerske muzičke idiome – kao što su kabaretska pesma, ulični moritat, kantri lament, bluz žalopojka ili pozorišni song – prilagodio je svojoj umetničkoj viziji.

Prvih 100 ulaznica dostupno je po ceni od 400 dinara, a pretprodajna cena je 600 dinara. Prodajna mesta su Šikarica (Skadarska 22) i OUR Pub (Beogradska 71).

Foto: Andrea Vajda Bauk