NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • TURISTI PRETE DA POSTANU VAŠ NOVI OMILJENI BEND! A TURISTI SU: ON!

TURISTI PRETE DA POSTANU VAŠ NOVI OMILJENI BEND! A TURISTI SU: ON!


Turisti su ON! Svi ga znate…
Boško Mijušković – Bole, basista grupe Straight Mickey and the Boyz, ritam sekcija supergrupe Škrtice, oživeo je TURISTE! 

Osim što je osnivač, Bole je i jedini stalni član benda! Ostali članovi Turista, poput Boletovog brata Džimija, dolaze i odlaze… baš kao i turisti na proputovanju.

Turisti su nastali jedne noći u beogradskom naselju Žarkovo, kada je Bole inspirisan ljubavnim jadima i delta bluzom krenuo da svira akustičnu gitaru u svojoj nevelikoj sobi. Njegov brat Nikola Džimi Mijušković mu se odmah pridružio i u svega nekoliko dana nastale su pesme za prvi album Turista. Inspirisani delta bluzom, Bo Didlijem i ranim rokenrolom,Turisti se ne plaše putovanja po svim podžanrovima rok muzike koje su uticale na Boleta. I pank, i hardkor i postpank kao žanrovi iz kojih je potekao, ali i mračnija i sirovija bluz i džez muzika, eksperimentisanje sa afričkim i avangardnim ritmovima i kompjuterski programiranom muzikom… čine Turiste jedinstvenom pojavom na muzičkoj sceni.

Turisti su kratki i jasni. Direktni. A muzičko putovanje na koje nas vode je destinacija kojoj će svaki slušalac želeti da se vrati. Opet. I opet. I opet…

Turisti se sa svetom upoznaju debi singlom ,,Levo ili desno”.
A svet će Turiste moći da upozna na zajedničkom koncertu, koji će održati sa grupom Ti 9. decembra u Domu omladine Beograda.

Foto: Marija Strajnić