Vesti

,,MLAD I RADOSTAN“ ALBUM KOJI ĆE NAS PODSEĆATI NA LEPE OSAMDESETE

today15. novembar 2021.

Background

Lidija Andonov (grupa Sixth June) i Andrija Pavlović (LP Duo, Andy Pavlov) su se udružili u poduhvatu stvaranja muzičkog albuma obrada pod nazivom ,,Mlad i radostan” .

Ideja muzičara je da ispričaju priču o muzici, pesmama i autorima koji su svoje karijere započinjali u periodu 80-ih godina, u danas nepostojećoj državi, Jugoslaviji. Ovo je njihov omaž jednoj muzičkoj civilizaciji i pesmama koje su obeležilie naše živote.

Album je snimljen u saradnji sa kontrabasistom Greg Cohe – om koji je u svojoj bogatoj karijeri sarađivao sa muzičarima kao što su Laurie Andreson, Tom Waits, John Zorn i David Byrne. Snimatelj albuma je Andrej Mladenović.

,,Mlad i radostan” će krajem ove godine, tačnije od 10. decembra, biti objavljen najpre digitalno, a potom i na vinilu u izdanju izdavačke kuce ,,Sweet Sensation”, koju su početkom ove godine osnovali članovi grupe Sixth June i pijanista Andy Pavlov.

Lidija Anodnov, pevačica i glumica, snimila je sa muzičko-vizuelnom grupom Sixth June sedam albuma i imala zapažene koncerte širom sveta na festivalima i u značajnim klubovima poput Berghain u Berlinu. Osnovala je prvo udruženje dramaterapije u Srbiji.

Andrija Pavlović je pijanista i kompozitor, osnivač i član muzičkog sastava LP Duo. Objavljuje i pod pseudonimom Andy Pavlov.

Album ,,Mlad i radostan” za glas, klavir i kontrabas, izlazi 10. decembra 2021. godine!

FOTO: Laslo Antal

Written by: Katarina Popovic

Previous post

Vesti

ABBA JE PONOVO NA OKUPU I PREDSTAVLJA ALBUM ,,VOYAGE“!

Jedna od najuspešnijih pop grupa svih vremena, ABBA, ponovo je na okupu i predstavlja „Voyage“ – potpuno novi album snimljen u studiju Benny Anderssona. Reč je njihovom prvom studijskom izdanju objavljenom nakon albuma „The Visitors“ iz 1981. godine, a stiže gotovo 50. godina nakon prvenca „Ring Ring“ iz 1973. Simbolično naslovljen, novi album je povezan je i sa nadolazećim koncertima za koje se najavljuje da će, zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji, gledaocima […]

today11. novembar 2021.

rock radio beograd logo

Kontakt

© 2022 ROCK RADIO. SVA PRAVA ZADRŽANA