NA PROGRAMU

Home

,,SREĆA JE” ZA IGORA VINSA TU!


Često se pitamo kako neka pesma postane hit, a ta magija se ustvari desi mnogo, mnogo pre prvog javnog objavljivanja, prvih šerovanja, naslova i članaka. I evo, došao je trenutak da i sa vama podelimo jedan takav hit!  Posle samo nekoliko prvih taktova, sreća će obuzeti i vas, i zato poslušajte najnoviji singl i spot  Igora Vinsa ,,Sreća je”!


Igor Vins, kantautor, vokal i instrumentalista, prošle godine objavio je, i dalje aktuelni, singl ,,Vreme je” u kome su gostovali najistaknutiji rege muzičari regiona Hornsman Coyote (Eyesbun/Srbija) i Brain Holidays iz Hrvatske, koji je neposredno nakon objavljivanja dobio i titulu rege himne Balkana.
Pored novih pesama, Igor Vins na svojim nastupima izvodi numere sa svog drugog albuma, snimanog uživo, i to u audio i video formatu, na velikom koncertu na Kalemegdanu 2018. godine – ,,Igor Vince & His Drum, Brass And Keys LIVE @ Kalemegdan”. Ono po čemu se ovaj album zaista izdvaja, je to što se ne može svrstati ni pod jedan do sada ustanovljen muzički kalup. Od vrlo energičnih, ritmom nabijenih, numera i prodornih duvačkih linija, do najsuptilnijih balada, Igor se, na sebi svojstven način, razigrava sa žanrovima kao što su fank, afrobit, soul, rok, rege, r’n’b, worldbeat, džez i pop, čime autor ukazuje na širok spektar svog muzičkog izražavanja. 

FOTO: Ivan Pantić


Kako na velikim festivalskim, tako i na manjim, klupskim binama, Igora uvek prati njegov internacionalni, 12-člani bend ,,Drum, Brass And Keys” koji karakteriše snažna duvačka sekcija, upečatljiva ritam sekcija, egzotični prateći vokali i neizostavne afro-funky plesačice.
Ovaj Beogradjanin, poznat je i kao jedini muzičar van afričkog kontinenta u bendu Femija Kutija, sa kojim je do sada svirao na brojnim turnejama širom sveta. Osim Femija Kutija, Vins je nastupao i sa mnogim drugim svetskim muzičkim velikanima od kojih su neki od njih Keziah Jones, Fatoumata Diawara, Dean Bowman, Cheick Tidiane Seck, Cheikh Lo.

FOTO: Ivan Pantić