NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • ,,ŽEN” SU TRI POST-PUNK DAME KOJE UZ JUBILEJ SLAVE ŽIVOT!

,,ŽEN” SU TRI POST-PUNK DAME KOJE UZ JUBILEJ SLAVE ŽIVOT!


Hrvatski all-girl DIY post-rock/dream-pop trio ŽEN slavi – 11 godišnjica benda, 8 godišnjica izdanja njihovog prvog albuma ,,I onda je sve počelo” i jednu godinu od vinilnog izdanja istog albuma.
Idealna prilika da ŽEN izdaju novi singl i video spot ,,Uroni u san“!
 
Pesma ,,Uroni u san” je priča o uživanju u sadašnjem trenutku, prepuštanju strujama života i osluškivanju svoje intuicije – savršen je soundtrack za ovo doba u kojem se nalazimo. Razigrani spot za pesmu producirao je, snimio i montirao Igor Bogdanović sa svojom Shortest Path produkcijom. Snimanje se odvijalo u jednoj divnoj šumi u blizini Zagreba, uz piknik atmosferu i puno smeha.

ŽEN su svoj poslednji album ,,Sunčani ljudi” (Moonlee Records, Vox Project, Unrecords) objavile krajem 2017. godine, dok su u 2020. godini, kada su pod covid mjerama slavile 10 godina svog rada, objavile album ,,Blender” koji sadrži 9 remixa njihovih pesama koje su napravili razni muzički producenti koji sežu od statusa veterana do novih nada elektronske glazbene scene. Ove godine se u filmu ,,Časna posla (Nun of your bussiness)” moglo čuti njihovu pesmu ,,Mnogi“, originalnu skladbu za film. Najnoviji singl ,,Uroni u san”, koji najavljuje četvrti studijski album, su članice benda snimile same u svom Tralala studiju u Zagrebu, smiksao ju je Saša Rajković Zarkoff, dok je mastering napravio nizozemski glazbeni producent Martijn Tyrell.

Foto: Marina Uzelac