NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • ,,SANJAM TE”: NOVI SINGL I VIDEO SPOT NIKOLE ČUTURILA

,,SANJAM TE”: NOVI SINGL I VIDEO SPOT NIKOLE ČUTURILA


Dobro nam je poznato ime beogradskog gitariste, pevača, tekstopisca i kompozitora Nikole Čuturila. Poslednje nedelje aprila meseca u izdanju Lampshade Media, objavljen je singl ,,Sanjam te” kojim se najavljuje i dolazak novog albuma! Posle pauze od skoro devet godina, nakon poslednjeg studijskog albuma “Tu i sad”(2012.)Nikola Čuturilo nam se vraća novim albumom “Priče iz Depoa”, čije izdanje se očekuje u septembru.

,,Sanjam te” je prvi, najavni singl sa albuma i prava je rock balada. Uvodni, zarazni, minimalistički  gitarski rif, bogati muzički aranžman koji je zpravo pretočeno bogato muzičko iskustvo ili pak virtuozni gitarski solo u zadnjoj trećini pesme,  podseća nas koliko je sjajno ne samo autorsko, već i muzičko umeće Nikole Čuturila. Tekst pesme je u stvari svestran. Mada je video spot u režiji Dragana Jeriminova pratio scenario para u raskidu, lirika je daleko objektivnija:
 
      – Ovo je priča o neizgovorenim rečima.  – kaže o pesmi Nikola ČuturiloSvako svoje zna i mogao bi da napiše, ako ne roman onda sigurno pesmu o njima. Svi smo u nekom trenutku zatajili. Ti ožiljci nemaju rok trajanja, bole i vraćaju se u talasima. Sve što možemo je da naučimo da živimo sa njima, rane su svedočanstvo da smo voleli i da smo još uvek živi….-


FOTO: Dragan Jeriminov

 Nova zbirka pesama “Priče iz Depoa”, na kojoj će se naći i pomenuti singl, predstavlja i deli intimnu, i iskrenu projekciju sopstvenog  razmišljanja i umetničke radoznalosti. 
     – Ideju za “Priče iz Depoa” nosio sam dugo u sebi, – kaže o svom budućem albumu Nikola Čuturilo –  neke pesme su već  postojale, druge sam imao u fragmentima, a par njih napisao sam u toku samog karantina. Moj bend je kliznuo u svaku od numera dajući joj baš ono što sam čuo i želeo od samog početka.  To je na kraju  rezultiralo konceptom dobro snimljenog živog benda na zadatku, sirovo, bez nepotrebne kozmetike. Novi/stari producent Vladimir Negovanović je neko ko odlično poznaje moj muzički senzibilitet. Kao da smo u režiji i gluvoj sobi imali tu nevidljivu estetsku skicu koju smo svi prepoznali i onda se samo prepustili toj čarobnoj avanturi putovanja ka njoj.


Nikola Čuturilo je uvek uspevao da izbegne zamke puke eksploatacije i čvrsto ostane u svetu doslednog stvaranja. Učinio je to na način iskusnog i  izvanrednog talentovanog kantautora, potpuno sposobnog da duboko u sebi manifestuje upravo ono što oseća, želi i čuje. 

FOTO: Brian Rašić