NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • NAJPAR REGIONA, MRLE I IVANKA,DONOSE NOVU PESMU!

NAJPAR REGIONA, MRLE I IVANKA,DONOSE NOVU PESMU!


Nedavno su nam predstavili spot ,,A Good Actor” kojim su Damir Martinović Mrle i Ivanka Mazurkijević  najavili svoje venčanje, a saradnja sa Wedding2Book agencijom i priznatim art direktorom, fotografom i redateljem Sašom Hessom se nastavlja. Spot za ,,Mornara” donosi potpuno drugačiju priču i estetiku, a nastao je u nestvarnom centru arhitektonskog čuda – poznate Kockice, u maniru ,,one take” spotova inspiriranih Massive Attackom i njihovom ,,Unfinished Symphaty” i ,,Blade Runner” estetikom.

Nakon Mrletovog eksperimentalnog snimanja ‘’zvuka grada Rijeke’’ i željom za materijalizacijom istog nastala je pesma ,,Sailor” koja je zatim otputovala i do Berlina gde su na pesmi učestvovali i fantastični udaraljkaši pod vodstvom Sanje Fišter, a aranžmane za čela radio je priznati kompozitor i dirigent Frano Đurović. 

FOTO: Saša Hess

I to nije sve! Mr. Lee & IvaneSky veliki su zaljubljenici jedne od najvećih savremenih  spisateljica Tatjane Gromače, koju su zamolili da u sklopu ,,Sailor”-a sinkronizuje jednu od svojih poema – unutar ideje spajanja tri forme umetnosti koju donosi novi spot, Tatjana Gromača donosi zapis iz Knjige izmišljenih snova.

Zanimljiv detalj u spotu definitivno je trenutak kad dron kojim je spot sniman, biva pušten i oslobođen sigurnosti na milost i nemilost reditelja niz stubište Vitićeve Kockice. Srećom po nas, stubište je bilo milostivo. 

Novi video spot za pesmu ,,Sailor” možete pogledati ovde: