NA PROGRAMU

Home

SUPERPAUN – NOVI ZVUK U GRADU!


Kao i ptica po kojoj je dobio ime, Superpaun je bend koji je čekao svoj trenutak da bi se pokazao pred publikom u punoj lepoti.

Prvi singl beogradskog benda Superpaun nosi u sebi više od muzike. To je ostvarenje sponatne priče pune sinhroniciteta, sudbinskih podudaranja i trenutaka koji se poklanjaju publici kroz pesmu “Na vrhu brega”.

Bend je osnovan dve godine ranije, ali tek od 2019-te, nakon što je svoje gnezdo našao u BIGZ-u, u muzičkom studiju Sova, Superpaun počinje sa autorskim radom u sastavu Vanja Stojanović (bubanj), Petar Prica (bas gitara), Stevan Vinter (gitara/prateći vokal), Željko Dakić (gitara) i Vladimir Šulović (vokal). Okupljanje u BIGZ-u i energija zajedničkog kreativnog rada učinila je da nastanak prve pesme bude pun simbolike.

FOTO: Promo materijal

Pesma, koja je do tada postojala samo kao kostur, oživela je na putovanju, neočekivano, kada se refren sam javio u stihovima: “Daj mi ključeve od svega”. Iza upečatljivog refrena stoji vrlo konkretna scena u kojoj su članovi benda na zajedničkom druženju na vikendici gde ne mogu da pronađu potrebne ključeve. Ova životna situacija je sačuvana u tekstu, koji je objedinio njihovu prvu autorsku pesmu ljubavne tematike, koja u sebi prožima motive strasti, davanja i sebičnosti.

Ono što je pre tog trenutka bila samo skica, do jutra je bio prvi demo snimak na telefonu, odakle je pesma oživljena u studiju Sova. Simbolično, prvi singl benda bio je i prvo studijsko snimanje za Nikolu Vidojevića (Dingospo Dali) i Ivana Kostića (Infinitiv) koji su snimili i izmiksali pesmu. 
Spontanost je pratila i stvaranje muzičkog videa. Upoznavanje benda sa Lukom Cvetkovićem, koji potpisuje režiju, montažu i snimanje spota, dovelo je do video realizacije ove pesme. Spot je sniman na pola sata vožnje od Zemuna, zatim u Zvezdarskoj šumi, kao i u ateljeu Filipa Blagojevića, koji je i glavni akter, uz kojeg glumi i Anja Petrov. Uz minimum rekvizita i svedenu produkciju, muzički video objedinjuje u sebi više ljubavnih motiva iz mitologije čiji se simboli mogu prepoznati u ogledalu, jabuci i ključu, dok je neočekivani beogradski sneg dopunio atmosferu i emociju videa.