NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • SVAKI MINUT JE DRAGOCEN, KAŽU BILBORDI!

SVAKI MINUT JE DRAGOCEN, KAŽU BILBORDI!


Posle 6 godina od prvog albuma, zahvaljujući i uprkos svemu što se dogodilo za to vreme, Bilbord nam predstavlja novi album – “Svaki minut je dragocen” u izdanju GLITCH records-a.

“Poslednji Mohikanac”, prvi singl sa ovog izdanja, objavljen 2020-te godine, privukao je pažnju muzičke kritike, kao i publike koja prati domaće liste. Ono što je ovaj singl najavio, potvrđuje se novim muzičkim videom koji izlazi uz album 8. aprila 2021. godine.

Sanjajući budnije drugi singl sa albuma, a spot sažima estetiku ovog benda i vizuelnim elementima dočarava zvuk koji se može pronaći u deset pesama sa ovog izdanja. Doživljaj prirode, sačuvan i na naslovnici albuma, pojačan je muzikom, dok su za video bili zaduženi Nikola Bukumirić (kamera, montaža), Petar Perić (animacija) i Stefan Cekić (glumac).

FOTO: Promo materijal

Insistiranje na eksperimentisanju i istraživanju u Shoegaze zvuku, dovešće do saradnje sa Nik MakabeomNicholas Nick McCabe, osnivač, gitarista i producent britanskog sastava The Verve i Black Submarine, prepoznao je težnju benda i kroz mastering izneo u prvi plan ono što čini okosnicu autentičnog izraza koji Bilbord ima.

Muzika beogradskog benda Bilbord sadrži iskustvo i vreme koje su Petar Radović (tekstopisac, vokal, gitara, klavijature)Nikola Simović (gitara, loop mašine, aranžman) proživeli tokom stvaranja ovog albuma. Menjanje članova, finansijski izazovi, kao i svima poznat život u izolaciji, uticali su na atmosferu koju donose pesme. Lična iskustva članova benda, u trenutku kada Jugošped nestaje, a Beograd gubi BIGZ, reflektuju se na tekstove, ali i na zvuk, koji je širi i bogatiji u odnosu na prvo izdanje. 

Album “Svaki minut je dragocen” dokazuje da iskreno uloženu energiju i drugi moraju da osete i prepoznaju. Zato je glavni dvojac Radović/Simović tokom stvaranja albuma sarađivao sa mnogo muzičara, da bi im se u radu pridružili Nikola Vidojević (Dingospo Dali) na bubnju, Gokhan Cebecioglu na bas gitari, kao i producent Alexander Ohlsen Vujić

Bilbord će primetiti mnogi, ali odabranima će reči i muzika albuma “Svaki minut je dragocen” postati deo svakodnevice u beskonačnim, ponavljanim slušanjima. 

To je dragoceno vreme, to su minuti koji se broje!

FOTO: Promo materijal