NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • LEGENDARNI ,,PERPETUUM FRITULE” TBF-A NA VINILU!

LEGENDARNI ,,PERPETUUM FRITULE” TBF-A NA VINILU!


Punih deset godina (i koji mesec više!) nakon originalne objave, prvi i za sada jedini live album TBF-a ,,Perpetuum Fritule” objavljen je na dvostukom LP-u!

,,Perpetuum Fritule” originalno je objavljen u drugoj polovini 2010. godine kao jednostruki i dvostruki album, pri čemu je dvostruko CD izdanje sadržavalo ceo snimak legendarnog unplugged koncerta iz zagrebačke Močvare održanog 7.11.2009., na kojem su TBF-ovci trijumfalno protutnjali kroz vlastitu, za ovu priliku temeljito preuređenu, pesmaricu. 700-tinjak srećnika u rasprodanoj punoj Močvari (koja je tom prigodom slavila svoj 10. rođendan), svedočilo je jednom od ponajboljih nastupa splitskog benda, u užarenoj, opuštenoj i pozitivnoj koncertnoj atmosferi, koje se danas u vremenu kada koncerata nema svi sa još većom nostalgijom prisećamo. Uz tada objavljene službene singlove s albuma ,,Fantastična” i ,,Guzice i sise“, nezaboravne hitove ,,Alles Gut“, ,,Nostalgična“, ,,Genije” i ,,Smak svita“, u nadahnutim nadograđenim izvedbama (između ostalih) odskočile su i uvek aktualna ,,Heroyix“, zborski otpevana sa publikom ,,Lud za njom” i ,,nježna” verzija često citirane uspešnice ,,Odjeb je lansiran“!

FOTO: Promo materijal

Sada je ova kultna muzička poslastica poslužena na bogato opremljenom dvostrukom vinilu, ujedno prvom LP izdanju TBF-a, te (zbog ograničenja trajanja LP formata) donosi 17 od originalno objavljenih 21 pesme na dvostrukom CD izdanju. ,,Perpetuum Fritule” nesumnjivo je i jedno od najboljih live izdanja domaće diskografije, što je 2011. prepoznala i struka te mu dodijelila nagradu Porin za ,,Najbolji live album“, kao i Porin za ,,Najbolje likovno oblikovanje” koje potpisuje Luka Duplančić, a koji je odlično prilagodio izvorni dizajn i ovom novom formatu.

“Kako je divno i neobično u ovim čudnim  danima doživjeti prvo izdanje vlastite glazbe na vinilu. Pogotovo kad se sjetim kako smo gomilu samplova skidali upravo sa vinila, i to na svim albumima osim na ovom koji je sad na vinilu. Život je čudesan i nepredvidiv, zato je i predivan, glazba je istina, a zvuk sa vinila je magija. Sad mogu na miru umrijeti i nadam se da ću se reinkarnirati u obliku  gramofona u nekom stanu gdje se samo slušaju ploče.” – izjavio je uz objavu ovog izdanja Saša Antić.

FOTO: Promo materijal