NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • GLASTONBERI FESTIVAL – GLOBALNI LIVE STREAM 22. MAJA!

GLASTONBERI FESTIVAL – GLOBALNI LIVE STREAM 22. MAJA!


Coldplay, Damon Albarn, Haim, IDLES, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice, DJ Honey Dijon i drugi vrlo specijalni gosti nastupiće sa Glastonberijevog imanja „Worthy Farm“ na spektakularnom lajvstrim događaju!

Primoran da otkaže festival drugu godinu zaredom, Glastonberi će u subotu, 22. maja, održati ekskluzivni globalni lajvstrim – po prvi put u svojoj istoriji omogućavajući obožavaocima muzike, ma gde se nalazili na svetu, da se povežu i dele iskustvo Festivala i njegovo idilično prirodno okruženje.

Snimljen na imanju „Worthy Farm“, na znamenitostima uključujući „Piramidalno polje“ i „Kameni krug“, događaj će prikazati niz umetnika koji su odvojili svoje vreme da nastupe u znak podrške Festivalu, uključujući Coldplay, Damon Albarn, Haim, IDLES, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice, DJ Honey Dijon, koji će svi nastupiti u okviru celovečernjeg gotovo filmskog programa. Održaće se i brojni nenajavljeni nastupi iznenađenja.

Deo prihoda od događaja biće doniran za tri glavna humanitarna partnera Glastonberija: Oxfam, Greenpeace i WaterAid, a ujedno će i pomoći u obezbeđivanju povratka Festivala 2022. godine.

Vrtoglava, petosatna ekstravaganca prošaraće se narativom izgovorene reči, koji će napisati i izvesti neki vrlo specijalni gosti, vodeći posetioce festivala na putovanju „svetom dolinom“ u Somersetu.

Dostupan samo onima koji kupe ulaznice, onlajn događaj će se u celosti emitovati u četiri odvojene vremenske zone, a po centralnoevropskom vremenu počeće u 22. maja u 20 časova!

Ulaznice su već sada u prodaji po ceni od 20 GBP, 23 EUR, 27,50 USD i 35 AUD

Obezbedite svoju ulaznicu na: https://bit.ly/39vS6sN

Takođe, biće dostupan i ograničen tiraž postera, od kojih prihod ide u korist Stagehand-a, fonda za radnike koji su iza bine, i koje je mimoišla državna pomoć u prethodnim mesecima.

Emili Eavis je rekla: „Nakon dva otkazivanja Glastonberija, veliko nam je zadovoljstvo da najavimo svoj prvi onlajn prenos, koji će predstaviti muzičke nastupe uživo snimljene širom prostora imanja Worthy Farm, na znamenitostima, uključujući Piramidu i, prvi put ikada, Kameni krug. Na njemu će se smenjivati sjajni izbor umetnika i izvođača koji su nam svi pružili ogromnu podršku pristavši da učestvuju u ovom događaju, prikazujući farmu kakvu nikada niste videli. Biće i nekih vrlo specijalnih gostovanja i saradnji. Nadamo se da će ovo doneti malo Glastonberija u vaše domove i da će bar na samo jednu noć ljudi iz celog sveta moći da nam se pridruže na ovom zajedničkom putovanju kroz farmu! “

Ova izuzetno ambiciozna produkcija, koju je snimio priznati reditelj nominovan za Gremija, Paul Dugdale, odvešće gledaoce na putovanje poznatim svetskim nalazištem Glastonberi, koje obično svakog juna dočeka više od 200.000 ljudi. Program će zajednički promovisati i producirati pionirski britanski livestream Driift, koji je vodio globalno uspešne lajv strimove za umetnike među kojima su Laura Marling, Nick Cave, Biffy Clyro, Niall Horan i Kylie Minogue.

Samo jednu noć, najveći spektakl onlajn!

FOTO: Promo materijal