NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • ,,NICK CAVE AND THE BAD SEEDS” PRIKUPLJAJU NOVAC ZA SVOJE OSOBLJE

,,NICK CAVE AND THE BAD SEEDS” PRIKUPLJAJU NOVAC ZA SVOJE OSOBLJE


U kratkoj poruci na stranici ,,crowdfunding” kampanje:

“Rad za naše pomoćno osoblje je stao. Kao slobodnjacima (freelenserima), vlasti im nisu ponudile nikakvu ili vrlo malu podršku, a dostupni poslovi na drugim mestima trenutno gotovo i ne postoje. Podržali smo naše pomoćno osoblje najbolje što možemo, ali mislili smo da ćemo se i malo zabaviti izvlačenjem nagrada kako bismo pomogli u prikupljanju sredstava za njih”, kaže NICK CAVE i ekipa iz BAD SEEDS-a.

Nakon svih otkazanih turneja predhodne 2020. i početkom ove 2021. godine normalno je i zamisliti da pomoćno osoblje jedne tako velike produkcije ima od čega da živi u doba kada su koncerti potpuno utihnuli.

Nada se NICK CAVE i ekipa BAD SEEDS-a da će crowfunding kampanja pomoći u podmirivanju osnovnih životnih troškova njihovog pomoćnog osoblja, a kampanja funkcioniše tako što fanovi plaćaju ulazak u nagradnu igru, a mogu za to dobiti jednu od sto nagrada koje je bend namenio za one koji doniraju za tu kampanju. Uz potpisane gitare i klavijature, ostale nagrade uključuju poklon bonove, štampane limitere i još mnogo toga.

Već neko vreme postoji i pokret #ILoveLive koji je nedavno pokrenuo zasebnu ,,crowdfunding” kampanju u kojoj su grupe kao što su Foo Fighters, Iron Maiden, Muse i Frank Turner donirali nagrade za izvlačenje.

,,Bez roudija neće biti industrije događanja uživo, čak ni kada se ukinu ograničenja kovida“, rekao je Rob Lov iz Crowdfunder- a.

FOTO: Screenshot