NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • ,,PRODIGY” -DOKUMENTARAC U KITOVU ČAST!

,,PRODIGY” -DOKUMENTARAC U KITOVU ČAST!


Velikani punk elektronike i veoma voljen bend u Srbiji radi na svom prvom dugometražnom muzičkom dokumentarcu!

Radni naziv dokumentarca je ,,The Prodigy”, režira ga Pol Dagdejl u saradnji sa članovima i osnivačima bendaLijamom Hauveltom i Maksimom Rijalitijem.

Film je priča iz Eseksa u centru rejv scene u kasnim 80-im u Velikoj Britaniji, beskompromisna i emotivna o čemu svedoči i najava ekipe iz benda : ,,Posle tragične smrti našeg brata 2019. godine, vreme je da ispričamo priču o svom bendu.
To je priča o haotičnom i problematičnom putovanju naše bande, našeg benda. Ili jednostavno, priča o braći koja su imala zadatak da stvaraju buku, zapale dušu ljudi i raznesu zvučne sisteme širom sveta. Ovaj film će biti snimljen sa istim žarom kao i naša muzika: beskompromisno, sirovo i iskreno. Ovo je za Kita!

Hauvelt i Maksim izjavili su da će u filmu biti kombinovani arhivski snimci, animacije i svedočenja iz prve ruke posvećena pokojnom frontmenu Kitu Flintu, koji je preminuo 4. marta 2019. nakon što je izvršio samoubistvo.

Reditelj Dagdejl, koji je režirao dokumentarne i koncertne filmove za Adel, The Rolling Stones, Coldplay i Pola Makartnija, rekao je da će film ,,biti divlji kao i bend”.

FOTO: Screenshot