NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • ,,RUNDA” OTIŠLA U RUKE REPETITORU, BUČ KESIDIJU I BENDU POCKET PALMA!

,,RUNDA” OTIŠLA U RUKE REPETITORU, BUČ KESIDIJU I BENDU POCKET PALMA!


Na podsticaj članova Regionalnog udruženja nezavisnih diskografa, pokrenuta je nagrada ,,RUNDA” sa idejom da se nagrade najbolja izdanja, pesme, izvođači i izdavači u predhodnoj godini (zaključno sa 30.11.2020.), a koji su članovi ovog udruženja.

U konkurenciju su mogla ući dale samo izdanja članova RUNDE, te je svaki od njih mogao da bude nominovan u pet kategorija:

NAJBOLJI ALBUM
NAJBOLJA PESMA
NAJBOLJI NOVI IZVOĐAČ
NAJBOLJI IZDAVAČ
NAJBOLJI MALI IZDAVAČ

U procesu nominacije učestvovalo je 28 članova RUNDE, pa je ukupno nakon procesa verifikacije, u svim kategorijama nominovano 63 albuma, 177 pesama, 36 novih izvođača, te 12 diskografa u kategoriji ‘Najbolji izdavač’, a 11 diskografa u kategoriji ‘Najbolji mali izdavač’.
Za nagrade su mogli glasati svi članovi RUNDE, ali da bi se dobio što objektivniji izbor nisu mogli glasati za svoja izdanja ili sebe kao izdavača. Uz njih je, sa istom namerom što veće objektivnosti, u glasanje je uključen forum od 20-tak novinara i muzičara profesionalaca koji prate regionalnu muzičku scenu.

RUNDU u kategoriji ,,Najbolji album” osvaja album ,,Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji”  grupe Repetitor u izdanju Moonlee Records.
Članovi grupe Repetitor, povodom osvajanja RUNDE, oglasili su se sledećom izjavom: “Hvala Rundi u ime celog benda, producenta Milana Bjelice, snimatelja Uroša Milkića, izdavača Moonlee Records i svih ostalih koji su pomogli snimanje i izlazak ovog albuma. Hvala ljudima koji nas verno prate i podržavaju što se ne osećamo sami sada kada je prazan prostor među nama silom prilika. Imati najbolji album najgore godine nije mala stvar.”

FOTO: Promo materijal

Drugo mesto u kategoriji ,,Najbolji album” pripalo je albumu ,,Škrinja”
Alejuandra Bundije (Dallas Records), a treće ,,I Glow” – Je Veux (LAA).

RUNDU u kategoriji ,,Najbolja pesma” osvojio je singl ,,Nedelja ujutru” grupe Buč Kesidi (Kontra).

FOTO: Promo materijal

,,Hvala Rundi i svim novinarima i kolegama iz industrije koji su glasali na ovoj nagradi. Najbolja pesma u regionu zvuči fenomenalno! Vidimo se uskoro. Volimo vas!”, izjavili su članovi grupe Buč Kesidi. 

Na drugom mjestu u istoj kategoriji je pesma ,,Kost i koža” grupe Repetitor (Moonlee Records), a treće su podelile pesme ,,Zemi se” benda 21 Ve (Balkan Veliki) i ,,Dežuje” dua balans (Kapa Records).

RUNDU u kategoriji ,,Najbolji novi izvođač” osvojio je duo Pocket Palma (Aquarius Records).

FOTO: Promo materijal

“Neopisivo nam je drago da smo od svih kvalitetnih novih izvođača baš mi odabrani kao novi bend godine u cijeloj regiji! U ovoj čudnoj godini to nam stvarno puno znači i zahvalni smo svima koji su sudjelovali u toj odluci. Hvala što ste prepoznali trud i kvalitetu u onome u čemu najviše uživamo!”
Anja Papa i Luka Vidović (Pocket Palma).

FOTO: Promo materijal