NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • SANA GARIĆ ISPRAĆA OVU GODINU SIMBOLIČNO VIDEO SINGLOM ,,SOBE”

SANA GARIĆ ISPRAĆA OVU GODINU SIMBOLIČNO VIDEO SINGLOM ,,SOBE”


Pred sam kraj diskografske godine, Sana Garić video singlom ,,Sobe”  i ne samo to, Sana najavljuje novi album!

Sana Garić je u toku ove godine već objavila dva video-singla, a za sam kraj godine publici predstavlja treći jedinstveni video-singl pod nazivom ,,Sobe” kojim ujedno i najavljuje predstojeći album ,,Naočare za srce“.

Novi video-singl za pesmu ,,Sobe” je snimljen u eksperimentalnom umetničkom prostoru ,,International Test Site – Z1″ po ideji konceptualnog umetnika Dragana Ilića. Zajedno sa artefaktima robotike, elementima moderne tehnologije, konceptualnim radovima umetnika, i kadrovima koreografije interaktivnog performansa, spot se poigrava sa sajber estetikom.

U toku snimanja i montiranja spota razmišljala sam o robotizovanoj stvarnosti koja nas okružuje i o tome kako su ljudi sve više otuđeni u svojim sobama, a svako od nas ima svoj mali neprimetni svet osećanja. Život je ipak lakši i lepši kad smo okruženi prijateljima, a ne samo tehnologijom u izolaciji. Naš mikrosvet dobija smisao tek u interakciji sa drugim ljudskim bićima.”

Režiju potpisuje filmski i tv reditelj Darko Štetin, kameru Aleksandar Despotović i Stefan Petrović u okviru Dream Drive studija, video montažu Sana Garić, i kolor art Miloš Jež.

Sanin upečatljiv vokal i autorske kompozicije obojene svežim sint elektro zvukom, predstavljene su u novom svetlu zahvaljujući doprinosu članova njenog benda. Donedavno autor i član jedne od najuticajnijih domaćih grupa Darkwood Dub – Milorad Ristić – Miki /bas (Bella Technika), Feđa Tom Franklin/bubanj (Fish in Oil) i Dušan Ristić/gitara priključili su se Saninom bendu i radu na drugom albumu. Produkciju, miks i mastering novog albuma potpisuje Radan Đorđevic – DJ Rahmanee.

FOTO: Promo materijal MASCOM