NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • ,,ŠTA JE ZA VAS SLOBODA?”, PITA MARKO LOUIS?

,,ŠTA JE ZA VAS SLOBODA?”, PITA MARKO LOUIS?


Šta je za vas Sloboda?

“Sloboda“, naslov novog singla i albuma Marka Louisa, seže duboko u dušu čovečanstva, stvarajući snažan glas pozitivnosti i ljubavi.

Album je nastavak jedinstvenog Markovog poimanja tradicionalnih i savremenih zvučnih kulisa. Ovim albumom Marko svoju staru – i novu publiku – poziva da slave muziku u ovim izazovnim vremenima:

,,Ovaj album predstavlja slobodu koju, po mom mišljenu, ljudi već odavno nemaju. Kroz masovne medije koji bombarduju sadržajim i ceo sistem života, ljudima se nudi iluzija slobode. Muzika je jedan od retkih preostalih formata koja i dalje ima slobodu izražavanja, kako kroz izvodjenje, tako i slušanjem“, kaže Marko o temi svog albuma.

Markova muzika je uvek bila jedinstvena mešavina hrabrosti i inteligencije, sa uvidom u stvaranje i tumačenje ritma, melodije i aranžmana. Marko je inspirisan drugim muzičarima, ali istovremeno im uzvraća uslugu nadahnjujući druge:

,,Ovaj osećaj slobode kroz muziku, za mene je najčistiji oblik emocija. To su trnci od glave do pete, stvoreni zvukovima koji prerastaju u pesmu. Muzika šamanizma, koja se između ostalog koristi kao terapija i lek, poslužila je kao glavna inspiracija za ovaj album – očaravajući ritam koji vas vodi u drugu dimenziju. Upravo takav osećaj sam imao dok sam stvarao svoju slobodu: “Sloboda “! –

Marko Louis je dobro poznat po svojim energičnim i nezaboravnim živim nastupima. Ova živa energija utkana je u muziku njegovog novog albuma.

Postavljajući paralelu izmedju dosadašnjeg stvaralaštva i albuma “Sloboda”, Marko otkriva:

,, Svaki album je priča za sebe i predstavlja jedan period mog života. Veliki uticaj na stvaranje imaju i kolege i koautori mojih pesama. Svaki tekst me inspiriše u interpretaciji, kao što njih inspirišu moji aranžmani, ritam ili melodija.

Sumirajući svoj stav prema slobodi – prema muzici – Marko poziva slušaoce:

Moj cilj sa albumom je da možete staviti slušalice, nasloniti se, zatvoriti oči i pridružiti mi se na sceni. Ovo je sloboda koju želim da podelim sa vama.-

Dakle, zavalite se i uživajte u slobodi Markovih kreacija …

FOTO: Promo materijal