NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • WILLIE NELSON NOVIM ALBUMOM DAJE POČAST FRANK SINATRI!

WILLIE NELSON NOVIM ALBUMOM DAJE POČAST FRANK SINATRI!


Američka muzička legenda Willie Nelson, svoj  sledeći album „That’s Life“ posvetiće prijatelju i izvoru inspiracije Franku Sinatri!

Album će izaći  26. februara digitalno, na CD-u i LP-u (12″).  To će biti njegov 15. studijski album koji objavljuje za Legacy Recordings.

Willie Nelson je album najavio uoči Sinatrinog 105. rođendana (12. decembra 1915. – Los Angeles, 14. maj 1998.)

Svoju zadivljenost Sinatrinim opusom, Willie Nelson je pokazao i na albumu „My Way“ (2018) za koji je osvojio i Grammy za najbolji tradicionalni pop solo album.

Na ovom drugom albumu Sinatrinih standarda, naći će se neke od najcenjenijih pesama iz Velike američke pesmarice.  Čak je i naslovna strana albuma na kojoj  Willie Nelson pozira  pod uličnom svetiljkom sa svojom legendarnom gitarom , Trigger, posveta naslovnici  Sinatrinog albuma „In The Wee Small Hours“.

Willie Nelson na nadolazećem albumu donosi interpretacije Sinatrinih pesama: „Nice Work If You Can Get It,” “Just In Time,” “Cottage For Sale,” “I’ve Got You Under My Skin,” “You Make Me Feel So Young,” “I Won’t Dance” (featuring Diana Krall), “That’s Life,” “Luck Be A Lady,” “In The Wee Small Hours Of The Morning,” “Learnin’ The Blues” i “Lonesome Road”.

Willie nam donosi 11 novih studijskih interpretacija  za koje je miksa uradio Al Schmitt (snimio je preko 150 albuma koji su dostigli zlatne i platinaste tiraže  i osvojio više nagrada Grammy od bilo kog tonskog majstora). Dva iskonska avatara, od kojih je svaki definisao svoj deo američke pop kulture, Frank Sinatra i Willie Nelson, prenose širok spektar romantičnih emocija – od opijenosti ljubavlju, preko mamurluka pa do slomljenog srca – u pesmama i u nastupima kroz koje se direktno povezuju sa slušaocima.

Willie Nelson i Frank Sinatra bili su bliski prijatelji, muzičke kolege, sarađivali su i obostrano se divili međusobnom radu tokom Sinatrinog života.

Redosled pesama na albumu „That’s Life“ (Legacy Recordings):

1. Nice Work If You Can Get It

2. Just In Time

3. Cottage For Sale

4. I’ve Got You Under My Skin

5. You Make Me Feel So Young

6. I Won’t Dance (featuring Diana Krall)

7. That’s Life

8. Luck Be A Lady

9. In The Wee Small Hours Of The Morning

10. Learnin’ The Blues

11. Lonesome Road

FOTO: Wikipedia