NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • TRICKY DOLAZI U BEOGRAD 15. OKTOBRA!

TRICKY DOLAZI U BEOGRAD 15. OKTOBRA!


Datumi se menjaju iz dana u dan, ali verujemo da ćemo legendu trip hopa ipak dočekati !

Tricky će održati koncert 15. oktobra 2021. godine u dvorani “Amerikana” Doma omladine Beograda, u okviru turneje povodom nedavno objavljenog albuma “Fall To Pieces”.

Tricky je zbog i dalje nepovoljne situacije sa Kovid-19 odlučio da za jesen odloži čitavu evropsku turneju, u okviru koje je trebao doći 23. februara 2021. u Beograd (prethodno je beogradski koncert bio najavljen za 29. april 2020. u DOB-u). Sve do sada kupljene ulaznice za koncert Tricky-ja u Beogradu ostaju važeće i nije ih potrebno menjati

Nakon saradnje sa kultnim bendom Massive Attack, Tricky je objavio debi solo album “Maxinquaye” (1995), sa hitovima kao što su “Aftermath”, “Ponderosa”, “Overcome” i “Black Steel”, postavši svetska zvezda i jedan od najuticajnijih pionira trip hopa. Tricky je svoj jedinstveni muzički izraz, prepoznatljiv po višeslojnom, mračnom spoju hip hopa, alternativnog roka i rage (ragga), nastavio da razvija na ukupno 14 albuma, od kojih je poslednji, hvaljeni “Fall To Pieces” (2020).

Novi album sniman je u Tricky-jevom berlinskom studiju krajem 2019. godine, a pesme na njemu bivaju varljive, često su kratke, sa naglim završetkom i kreću se ka drugoj pesmi bez upozorenja, uz raznoliku instrumentalizaciju, od ispada gustih sintova do distorziranih semplova, začinjeno mračni i napetim stihovima. Većinu stvari otpevala je Poljakinja Marta Zlakovska, kao na najavnim singlovima “Thinking of” i “Fall Please”, od kojih poslednji Tricky opisuje kao pesmu na kojoj se “najviše približio pravljenju popa”. U “I’m In The Doorway” i “Running Off” gostuje gostuje danska pop kantautorka Oh Land.

FOTO: Boris Vezmar