NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • 36. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL POD SLOGANOM ,,JAZZISTANCE”!

36. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL POD SLOGANOM ,,JAZZISTANCE”!


Dom omladine Beograda od 16. do 21. decembra 2020. predstavlja 36. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZISTANCE“.

Beogradski džez festival biće održan i ove godine, uz poštovanje svih važećih zdravstvenih mera i propisa koji se odnose na bezbednost publike i učesnika.

Dom omladine Beograda, kao organizator i glavna festivalska lokacija, potrudiće se da i ovo 36. izdanje najstarijeg i međunarodno najpriznatijeg srpskog džez festivala donese najistaknutija imena srpske i regionalne džez scene – bilo da je reč o retrospektivama umetnika koji su ostavili značajnog traga u istorijatu festivala i džez muzike na ovim prostorima, bilo da je reč o koncertnim premijerama i nekim novim saradnjama. ,,Nastavljamo i sa promocijom savremenih trendova na evropskoj džez sceni, koju, kao jedini srpski predstavnik u uglednoj Evropskoj džez mreži, sa pažnjom pratimo – ove godine ekskluzivni gosti stižu nam iz Austrije, Italije, Francuske i Mađarske. Tradicionalno, podršku i značajnu pažnju poklanjamo najmlađim srpskim džez snagama, posebnim programom koji je realizovan u saradnji sa Katedrom za džez i popularnu muziku Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.“, kažu iz organizacije.

Slogan ovogodišnjeg Beogradskog džez festivala je sa razlogom  – „Jazzistance“, označava sa jedne strane izdržljivost i otpornost džez muzike kroz istoriju, pa i danas, u ovim teškim i komplikovanim epidemiološkim vremenima, dok sa druge strane opominje na jednu od najčešće pominjanih reči ove godine: neophodnu fizičku distancu, na koju ne smemo zaboraviti ni dok budemo uživali u džezu tokom festivala!

Ulaznice su u prodaji na TicketVision Blagajni u DOB-u.