NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • SAŠA ANTIĆ KAO ,,ALEJUANDRO BUENDIJA” OTVARA SVOJU ŠKRINJU SA “GANG BANG 2020”!

SAŠA ANTIĆ KAO ,,ALEJUANDRO BUENDIJA” OTVARA SVOJU ŠKRINJU SA “GANG BANG 2020”!


Jedan od najboljih hrvatskih kantautora i britki društveni hroničaSaša Antić kao Alejuandro Buendija javnosti predstavlja svoj novi solo album ,,Škrinja”.

Simbolički rečeno, njegova muzika donosi pravo blago odličnih singlova koji oduševljavaju društveno aktualnim tekstovima, duhovitim asocijacijama te nadrealnim rešenjima (poput “plovidbe na leđima kornjače”) izlaska iz stresom prožete svakodnevice jednog društva koje je u večnom pokušaju da se stabilizuje i izvuče iz društveno-ekonomskih problema. Na albumu društvena problematika se tematizira kroz vrhunsku liriku i puno crnog humora, a reč je o pesmama koje su nastale u posljednjih pet godina.

FOTO: Promo materijal

Album ,,Škrinja” finaliziran je za vreme pandemijskog karantina.  Od trinaest pesama na albumu, javnost je već upoznata sa singlovima ,,Kornjača” i ,,Čepić” koji je u live formi s koncerta.

Škrinja je nastala jednostavno. Htio sam realizirati neke muzičke ideje u stilovima u koje nisam dosad ulazio i zadovoljan sam kako je to ispalo. Također na par pjesama sam više nego inače radio na interpretaciji i gađao pravu nijansu emocije., naglašava Saša Antić.

U sklopu live stream predstavljanja albuma na Dallasovim Facebook i YouTube stranicama, premijerno je u petak 20.novembra predstavljen i spot za pesmu ,,Gang Bang 2020″ u režiji Dragana Đokića i produkciji Studija Baranda.

FOTO: Promo materijal

Spot je sniman na ulicama Splita i prati tužnu sudbinu člana nekad vrlo popularnog sastava koji se, pritisnut okolnostima u okrutnom svetu muzičke industrije, nepromišljeno upušta u kriminalne radnje. Pogađate, reč je o Saši iliti Alejuandru koji se na ulicama Splita upušta u nadrealne, zakonom kažnjive radnje. Sve to naravno u svrhu dočaravanja svoje umetničke vizije.