NA PROGRAMU

Home

NICK CAVE OTVARA 16. SLOBODNU ZONU!


Filmski festival Slobodna zona biće održan od 5. do 10. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Festival će 5. novembra svečano otvoriti svetska bioskopska premijera filma Idiot Prayer Kombank dvorani u 19 časova.

Muzički performans Nika Kejva snimljen je 19. juna 2020. neposredno posle ukidanja izolacije u Velikoj Britaniji sa minimalnom ekipom u potpuno praznoj dvorani palate Aleksandra, jednoj od omiljenih koncertnih lokacija u Londonu.  Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace je deo trilogije koje čine filmovi 20.000 dana na zemlji i Još jednom s emocijom.

Ovogodišnje izdanje Filmskog festivala Slobodna zona biće održano tradicionalno u bioskopima, a kao novinu festival će koristiti online platformu KinoKauch preko koje će publika širom Srbije moći da prati filmski program festivala (www.kinokauch.com).

Projekcije će biti organizovane u bioskopima: Kombank dvorana (Svečano otvaranje i premijera filma), Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, Art bioskopu Kolarac, Bioskopu Fontana i bioskopu Cine Grand u Rakovici. U Novom Sadu projekcije će biti održane u Kulturnom centru Novog Sada, a u Nišu u Niškom kulturnom centru i Cineplexx-u.

Karte za Svečano otvaranje mogu se kupiti od 12. oktobra na biletarnicama Kombank dvorane!

Ovogodišnji festival su podržali: Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Rekonstrukcija Ženski fond, Francuski institut i Movies That Matter.

Dobro došli u Slobodnu Zonu!

www.slobodnazona.rs