NA PROGRAMU

Home

ARA MALIKIAN – NOVI TERMIN!


Zbog i dalje nepovoljnih okolnosti uzrokovanih pandemijom Covid 19, prinuđeni smo da koncert zakazan za 14. oktobar pomerimo na 21. maj 2021.godine

Sve kupljene ulaznice važe i za novi termin!

Na osnovu usvojene Uredbe Vlade Srbije o neiskorišćenim ulaznicama za otkazane ili odložene događaje, organizator može kupcu ponuditi da je iskoristi prilikom narednog održavanja događaja ili za neku drugu manifestaciju u njegovoj organizaciji (najkasnije do 31.12.2021.).

Ara Malikian, violinista libansko-jermenskog porekla, u okviru svetske turneje, nastupiće u Beogradu, u  Sava Centru 21. maja 2021. godine.

Turneja pod nazivom „Royal garage“ , na kojoj predstavlja  istoimeni album, obuhvata  najvažnije svetske  prestonice  u kojima Ara nastupa u najprestižnijim koncertnim dvoranama i pozorištima: London, Pariz, Njujork, Moskva, Rim, Buenos Ajres, Santjago, Lima, Meksiko Siti, Peking, Hong Kong, Madrid, Berlin, Beograd…

Ara Malikian je svetski priznat umetnik, najveća zvezda medju violinistima danas! Često ga predstavljaju kao libanskog virtuoza sa jermenskim začinima. Klasično obrazovan muzičar je tokom godina spojio muziku različitih kultura koja uključuje i španski flamenko, argentinski tango, kao i cigansku muziku. Njegova interpretacija vuče korene iz arapske i jevrejske kulture. Na koncertima često izvodi obrade rok pesama i filmskih hitova.

Rođen 1968. godine. Živi u Madridu. Snimio je više od 40 albuma i producirao veliki broj predstava.

Zbog svoje muzikalnosti i virtuoznosti još kao mladi violinista, nagrađen je nagradom Niccolo Paganini. Za sebe kaže da želi da bude Paganini u odelu Džimija Hendriksa!

FOTO: Wikipedia