NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • NENO BELAN IZ 1997. U DUETU SA NENOM BELANOM IZ 2020!

NENO BELAN IZ 1997. U DUETU SA NENOM BELANOM IZ 2020!


Pesmu ‘Ne volin jugo’ Neno Belan izveo je sa Cambima na nedavno održanim 23. Večerima dalmatinske šansone, a nakon brojnih nastupa na festivalu, po prvi put mu je pripala i prva nagrada stručnog žirija.

”Na Večerima dalmatinske šansone nastupio sam blizu dvadeset puta i uvijek uspješno, najnagrađivaniji sam izvođač i autor na tom festivalu, a ovo mi je – prva nagrada stručnog žirija. Zadovoljan sam zbog toga, nagrada godi” – poručio je Belan, koji je osim nagrade stručnog žirija osvojio i nagradu ”Šansonjer” za najizvođeniju pesmu prošlogodišnjeg festivala – ‘Lito umire’.

Za pesmu ‘Ne volin jugo’, kaže Belan, vezan je na poseban način jer je nastala davne 1982. godine, a svoj je izlazak čekala sve do 2020. godine.

”Pjesmu ‘Ne volin jugo’ napisao sam davne 1982. godine kad sam imao 20 godina, još kada sam svirao i pjevao u bendu ‘Narodno blago’. Nakon toga sam ušao u profesionalnu karijeru s Đavolima i sjetio sam se te pjesme 1997. kad sam snimao album ‘Južnjačka utjeha’, na kojem se nalaze npr.  i ‘Ponoćna zvona’. Za potrebe albuma snimio sam 11 pjesama, ali sada, iz meni nepoznatih razloga, na ploču je ušlo samo 10 pjesama. Na ovu sam opet zaboravio sve do karantene kada sam sređivao svu arhivu i naišao na trake snimanja albuma. Preslušao sam trake i otkrio ‘Ne volin jugo’ gore.” – prepričava nam Belan.

Uz većinski deo snimke iz 1997. godine, Belan je dodao novi aranžman i snimio nove delove, pa je tako snimio trubu koju je svirao Antonio Geček, violončelo u izvedbi Karle Romac te nove vokalne dionice jer mu je, kaže, palo na pamet da otpeva duet sa samim sobom, tako da u novoj – staroj pesmi Neno Belan iz 2020. godine zapravo peva duet sa Nenom Belanom iz 1997. godine!