NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • GITARA KURT KOBEJNA PRODATA ZA REKORDNIH 6 MILIONA DOLARA!?

GITARA KURT KOBEJNA PRODATA ZA REKORDNIH 6 MILIONA DOLARA!?


Martin D-18 E gitara iz 1959. godine, ona koja je doživela svoju najveću slavu u rukama Kurt Kobejna na jednom od nagledanijih MTV akustik nastupa ikada, je definitivno najskuplja gitara na svetu ovom trenutku.

Ova gitara je prodata za rekordnih 6.000.000 dolara Piteru Fridmenu iz Australije!

,,Kada sam čuo da se legendarna gitara prodaje na aukciji znao sam da je prilika koja se dešava jednom u životu i da moram da je iskoristim i pokažem sa kakvom mukom su se oduvek suočavali izvođači.”, kaže ovaj australijanac.

This image has an empty alt attribute; its file name is sen-l-cobain1.jpg

Pevač i gitarista Kurt Cobain svira njegovu Martin D-18 akustično – električnu gitaru na “MTV Unplugged” sešnu u Njujorku, Nov. 18, 1993.

Verujemo da je Kurt Kobejn predpostavljao da će njegova martin gitara u budućnosti vredeti 6.000.000 dolara, a tek da je znao da će njegov legendarni džemper na zelene pruge sa sve flekama i mirisom od dima da se proda za 335.000 dolara, možda bi danas ipak ostao sa nama uz sve lične nevolje, bar u znak čuđenja da rock’n’roll zaista vrti svet.

Jedina gitara koja je do ove držala rekord u količini novca za koju je prodata je crni Stratokaster Dejvid Gilmora, iz grupe Pink Floyd.