NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • ,,JARV IS…”, JER JARVIS COCKER (EX PULP) JE OPET TU!

,,JARV IS…”, JER JARVIS COCKER (EX PULP) JE OPET TU!


Izašao je “Beyond the Pale“, dugo očekivani album benda JARV IS…, novog projekta Jarvis Cockera (ex Pulp), a u izdanju izdavačke kuće Rough Trade!

Sve je počelo krajem 2017. godine, kada je Jarvis Cocker oformio bend zbog nastupa na Sigur Ros festivalu “Norður og Niður” , na Islandu. Ime ovog projekta nema (samo) narcisoidnu podlogu. Pošto je Jarvis ceo projekat pokrenuo iz zezanja ili jarv-a, kako bi Britanci rekli, samim tim i JARV IS… Bend je na proleće 2018. nastavio da nastupa u Velikoj Britaniji, uglavnom po manjim prostorima i klubovima. U cilju praćenja razvoja pesama, koje su još uvek bile u “povoju”, bend je odlučio da svaki koncert snima. Tako, 7. aprila u klubu Peak Cavern, u Darbiširu (Derbyshire) snimljene su dve pesme, koje su se našle na ovom albumu (“Must I Evolve?” & “Sometimes I am Pharaoh”) . U oktobru 2018. nastupali su na festivalu Desert Daze i snimili “Am I Missing Something” . Te godine, ukratko nakon JARV IS… nastupa,  festival je  evakuisan zbog jake oluje. Geoff Barrow (Portished, Beak) koji je gledao nastup, predložio je da  bend iskoristi sekvence sa snimanja koncerta kao osnovu za album.

Na All Points Festivalu u Londonu 25. Maja 2019, bend JARV IS su snimili premijerno izvedenu pesmu “House Music All Night Long”, koji je postao veliki hit dok smo čekali da album izadje, da bi na Primavera Festivalu u Barseloni snimili i “Children of The Echo”.

Upravo “House Music All Night Long” imao čast da kao singl najavi ovaj zanmljivi album pod nazivom “Beyond The Pale” , a u izdanju Rough Trade-a, koji sa nestrpljenjem očekivao i već je ocenjen kao jedan od najboljih ove godine i možete da pogledate na sledećem linku.

LUMENPHOTO.NL – 2020 – FRANCE- Jarvis Cocker is an English musician, actor and presenter, known for is work for the band Jarv Is…. Photo: Daniel Cohen/Lumen Photo. Full photo credit is mandatory.

Pre nego se svakodnevni život svakog stanovnika planete promenio do neslućenih razmera, u maju je najavljena koncertna promocija, a zatim i turneja povodom ovog. Datum je zatim pomeren za septembar, u nadi da će koncertna sezona početi tada.  Ipak, kada je već svima postalo jasno da od te sezone ove godine nema ništa,  album je konačno izašao 17. jula i dostupan je na svi streaming servisima.

Kako je koncertni nastup osnova ovog albuma i bitan za promociju – 21. jula sledi iznenađenje ovde. Subscribe i čekaj!

Danas nam stiže iznenađenje!

TRACK LISTING SIDE

SIDE 1 1: Save the Whale 2: Must I Evolve? 3: Am I Missing Something? SIDE 2 1:House Music All Night Long 2: Sometimes I am Pharaoh 3: Swanky Modes 4: Children of the Echo.

“Must I Evolve?” je izašao kao single u maju 2019. godine (u izdanju Rough Trade): Nominovan je u kategoriji “Track of the Year” ovogodišnje nagrade Q Magazina!

JARV IS …su Jarvis Cocker (ex Pulp, vocal, gitara, perkusije), Serafina Steer (harfa, klavijature, vokali), Emma Smith (violina, gitara, vokali), Andrew McKinney (bas, vokali), Jason Buckle (sintisajzer i elektronski efekti) i Adam Betts (bubnjevi, perkusija i vokali).

JARV IS… an ongoing live experience because life is an ongoing live experience. THIS IS NOT A LIVE ALBUM – it’s an ALIVE ALBUM. Thanks for listening“.

Album “Beyond The Pale” dostupan je svim streaming servisima