NA PROGRAMU

Home
  • Home
  • VESTI
  • ZABRANJENO PUŠENJE: NEMAMO VIRUS, IMAMO KORONA POZITIVAN HIT!

ZABRANJENO PUŠENJE: NEMAMO VIRUS, IMAMO KORONA POZITIVAN HIT!


Posle 15 godina pauze legendarni muzički tandem Kurtović-Sekson ponovo radi zajedno i zarazi će nas dobrom pesmom. Kad se udruže dvojica pionira new primitives-a, uvek se desi neka magija. I ovog puta legendarne sarajlije kombinuju “zbilju, šegu i rokenrol”, a rezulat je pesma “Korona hit pozitivan”!

Nova pesma legendarnog benda ima sve ono zbog čega ih publika voli – dobar ritam, zarazan refren i duhovit, autoironičan tekst. Nastala je jedno veče usred karantina, kada su se “starom zaboravljenom pjevaču otvorila nebesa” i kad je shvatio da posle svega što je prošao u životu ne sme dobiti koronu, jer ima loš imunitet, ali i hit kojim će osvojiti svet.

Mislim da će se mnogi identificirati sa stihovima: “U mom gradu zagađen je zrak, imam masku, astmu i povišen tlak, u životu vazda volio sam slavlje, kafana je uzela mi zdravlje”. Malo je reći da je pjesma autobiografska, ona je nekako svačija, da ne kažem narodska. Još da se počne pjevati po slavljima, pa gdje će nam biti kraj”, (ne)ozbiljno kaže Sejo Sexon, frontmen Zabranjenog pušenja i dodaje:

Bilo je sjajno ponovo raditi s Elvisom J. Kurtovićem, a nema nas zajedno u kadru zbog socijalne distance, koje smo se pridržavali skoro 15 godina. Srećom, nemamo virus, već pjesmu “Korona hit pozitivan”, s kojom ćemo, nadam se, zaraziti i publiku.”

Zabranjeno pušenje uskoro se vraća koncertima, a do tada poručuju svojim fanovima da se čuvaju i ostanu zdravi, inficirani samo dobrom muzikom.